RSS

Pages

29 Ocak 2014 Çarşamba

FIRIN MAKARNA


Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır.             hadis-i şerif






                   MALZEMELER:
.YARIM PAKET FIRIN MAKARNA(BEN 1 PAKET SPAGETTİ İLE YAPTIM EVDE NE VARSA ARTIK.)
.3 SU BARDAĞI SÜT
.3-4 KAŞIK TEREYAĞ
.3 YEMEK KAŞIĞI UN
.1 KASE PEYNİR (LOR PEYNİRİ DE OLABİLİR)
.MAYDANOZ VE DEREOTU
.ÜZERİ İÇİN YUMURTA VE RENDELENMİŞ KAŞAR
.TUZ VE KARABİBER


YAPILIŞI;
.MAKARNALARI SICAK SUYUN İÇERİSİNE KOYARAK HAŞLAYIN.
.BAŞKA BİR TENCEREYE TERE YAĞINI KOYUN.(BEŞAMEL SOS HAZIRLIYORUZ)
.YAĞ ERİDİKTEN SONRA İÇERİSİNE UNU KOYUN.
.UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUN.ÜZERİNE SÜTÜ BOŞALTIP KATILAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN. MUHALLEBİ KIVAMINDA OLACAK.
.HAŞLANAN MAKARNAYI SÜZÜP, FIRIN KABINIZA YAYIN.
.ÜZERİNE YAPTIĞINIZ SÜTLÜ SOSU DÖKÜN.
.PEYNİRİ VE DOĞRADINIZ MAYDANOZ, DEREOTUNU DA MAKARNANIN ÜZERİNE KOYUN.
.TUZ VE BAHARATLARINI DA ATIP KARIŞTIRIN.
.ÜZERİNE ÇIRPTIĞINIZ YUMURTAYI SÜRÜN.
.200 DERECELİK FIRINA KOYUN.
.15 DAKİKA SONRA ÇIKARIP ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİNİ YAYIN.
.TEKRAR FIRINA KOYUN.
.EVDE KAŞARINIZ YOKSA YUMURTANIN İÇERİSİNE 3-4 KAŞIK YOĞURT KOYUP MAKARNANIN ÜZERİNE DE YAYABİLİRSİNİZ.O ŞEKİLDE DE GÜZEL OLUYOR.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

26 Ocak 2014 Pazar

AYVA TATLISI VE GLUTENSİZ YAŞAM



Çölyak hastalığı bağırsaklarda besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin 

bozulmasına yol açan bir hastalıktır. Çölyak hastalığı olan insanlar; buğday, arpa, çavdar ve bir dereceye kadar da yulafta da bulunan bir protein olan 'gluten' e karşı hassasiyet gösterirler.



                     Bu kişiler





gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince bağırsaklarında oluşan immunolojik reaksiyonlar sonucu hücrelerde iltihap ve hasar oluşturur. Oluşan bu hasar sonrasında besin maddelerinin sindirimi ve emilimi bozulacağından, ishal ve zamanla vücutta bazı maddelerin eksikliği ortaya çıkar.

Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır ve hastaların yüzde10 kadarında ailede çölyak hastalığı olan başka bireyler vardır. Çift yumurta ikizlerinde yüzde30 oranında görülürken, tek yumurta ikizlerinde görülme oranı yüzde70'tir. 

Emilim ve sindirim bozukluğunun derecesine bağlı olarak Çölyak hastalığı çocuklarda ve erişkinlerde farklı belirtilerle kendini gösterir. Çocuklarda gelişme ve büyüme geriliği çölyak hastalığının erken bulgusu olabilir. Karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal, huysuzluk, uyuklama, davranış bozuklukları ve okulda başarısızlık görülebilecek diğer belirtilerdir. Bulguların ortaya çıkması ve şiddetlenmesi yıllar sürebilir. Çölyak hastalığı erişkinlerde genellikle 30-40 yaş civarında ortaya çıkarsa da daha ileri yaşlarda da görülebilir. Hastalıklı kişilerde belirtiler iki şekilde kendini gösterir:

 Hastalarda beslenme bozukluğu, vitamin ve mineral yetersizliğine bağlı olarak;
Zayıflama ve ödem
Kansızlık (demir ve B12 vitamin eksikliği)
Kemik erimesi (osteoporoz)
Kolay çürüme (K vitamin eksikliği)
Sinir hasarı =periferik nöropati (B12 ve B1 vitamin eksikliği)
Kısırlık (adet bozukluğu, düşükler)
Kas güçsüzlüğü (potasyum, magnezyum yetersizliği)
Saç dökülmesi
İştahsızlıktır.






GLUTENSİZ YAŞAM

     ÇÖL YAK HASTALIĞINI BELKİDE BENİM GİBİ BİR ÇOĞUNUZ DUYMAMIŞSINIZDIR. BEN DE GEÇEN YIL ÇÖL YAK OLAN SERPİL HOCAMDAN  SONRA DUYDUM VE BELKİ DE ÇEVREMİZ DE BİR ÇOK KİŞİ DE VAR OLABİLECEK FAKAT TEŞHİSİ ZOR OLAN BİR HASTALIK. BU HASTALIĞIN TEŞHİS EDİLDİKTEN SONRA Kİ SÜREÇTE UYULMASI GEREKEN DİYET ZAHMETLİ VE BİR O KADAR DA ZOR. ÇÜNKÜ BU HASTALARIN GLUTEN MADDESİNİ YEMEMELERİ GEREKİYOR. GLUTEN BUĞDAYDA OLAN BİR PROTEİN. NORMALDE FAYDALI OLMASINA RAĞMEN ÇÖL YAK HASTALARI İÇİN ZARARLI. BU DA DEMEK OLUYOR Kİ ÇÖL YAK HASTALARI UNLU VE BULGURLU GIDALAR VE BİR ÇOK GIDAYI YİYEMİYOR.
        SERPİL HOCAMI EVE ÇAĞIRINCA DA GLUTENSİZ YİYECEKLER HAZIRLAMAM GEREKİYOR. UN VE BULGURSUZ NE YAPILABİLİR. PASTALAR BÖREKLER YAPAMIYORUM. BEN DE AYVA TATLISI YAPMAYA KARAR VERDİM.

MALZEMELER;
.1 KİLO AYVA
.2 SU BARDAĞI ŞEKER
.1 SU BARDAĞI SU
.1 ÇUBUK TARÇIN
.ÜZERİ İÇİN; KAYMAK VE CEVİZ

YAPILIŞI;
.AYVALARI ORTADAN İKİYE BÖLÜN. KABUKLARINI SOYUN VE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN.
.TENCEREYE KOYUN VE İÇİNE ÇIKARDAĞINIZ ÇEKİRDEKLERİ VE BİR KAÇ KABUK ATIN.
. KABUK TARÇINI DA ATIN.
.ÜZERİNE ŞEKERİ VE SUYU KOYUN.
.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE AYVALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.PİŞTİKTEN SONRA AYVALARI BİR FIRIN KABINA KOYUN. ÜZERİNE TENCEREDE Kİ SUYU BOŞATIN.
.5 DAKİKA 200  DERECEDE FIRINLAYIN. FIRINI KAPATIN. VE FIRIN SOĞUYANA KADAR  KALSIN.
.FIRINLAMASANIZ DA OLUR AMA ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR.
.SERVİS EDERKEN ÜZERİNE KAYMAK VE CEVİZ KOYABİLİRSİNİZ.

"Devamını Gör" ...

BULGURLU ISPANAK ÇORBASI VE YARIYIL TATİLİ



ÖĞRENCİLERİME VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMA İYİ TATİLLER DİLİYORUM. BENİM İÇİN BİRAZ BURUK BİR TATİL OLDU. HİÇ BİR YERE GİDEMEDİM EVDEYİM. HERKES GİTTİ. APARTMANDA HİÇ KİMSE KALMADI. BU DA BAYA MORAL BOZUCU OLUYOR. OĞLUMA GÜVENİP YOLA ÇIKAMADIM. 5 DAKİKALIK BİR YOLDA BİLE SABİT DURMADIĞI VE SÜREKLİ AĞLADIĞI İÇİN CESARET EDEMEDİM BİR YERLERE GİTMEYE. OLSUN YİNE DE OĞLUMLA VAKİT GEÇİRMEK GÜZEL OLACAK. KENDİMİ TESELLİ EDEYİM BİRAZ:)





                 BU ÇORBA ANNEMİN ÇORBASI ASLINDA. HAMİLELİĞİMİN İLK BAŞINDA MİDEMİN ÇOK BULANDIĞI DÖNEMLERDE BU ÇORBADAN YAPIYORDU VE GEÇİRİRDİ MİDE BULANTIMI. ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ISPANAK VE BULGUR AYNI ANDA.

MALZEMELER;
.YARIM KİLO ISPANAK
.YARIM ÇAY BARDAĞI BULGUR
.1 HAVUÇ
.1 KURU SOĞAN
.2 KAŞIK SALÇA
.4-5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI(DİĞER YAĞLAR DA OLABİLİR. BEN YEMEKLERİN GENELİNDE ZEYTİN YAĞI KULLANIYORUM.)
.TUZ
.1 LİTRE SICAK SU
.EVDE HAZIRLADIĞINIZ ET SUYU VARSA EKLEYEBİLİRSİNİZ.

YAPILIŞI;
.ISPANAKLARI BOL BOL YIKAYIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.
.KURU SOĞANI ÇOK KÜÇÜK DOĞRAYIN.
.TENCEREYE ZEYTİNYAĞINI KOYUN.ÜZERİNE KURU SOĞANI EKLEYİP OCAĞA ALIN.
.HAVUÇLARI MİNİK DOĞRAYIN SOĞANLAR ÖLMEDEN TENCEREYE KOYUN.
.SOĞANLAR ÖLDÜKTEN SONRA SALÇAYI KOYUP HEMEN ARKASINDAN ISPANAKLARI KOYUP KARIŞTIRIN.
.HEMEN ARKASINDAN BULGURU KOYUN KARIŞTIRIN.TUZUNU İSTEDİĞİNİZ BAHARATI ATIN.
.ISPANAĞIN KENDİ SUYU İLE 5 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
.DAHA SONRA SUYUNU EKLEYİN VE PİŞMEYE BIRAKIN.
.SERVİS EDERKEN BİR KAÇ DAMLA NAR EKŞİSİ DE BU ÇORBAYA HARİKA BİR TAT VERİYOR.


AFİYET OLSUN...


"Devamını Gör" ...

20 Ocak 2014 Pazartesi

TUĞBA'NIN DOĞUM GÜNÜ VE ÇİKOLATALI PASTA


             

                   TUĞBA'NIN BUGÜN DOĞUM GÜNÜ AMA BİZ DÜNDEN KUTLADIK. DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TEKRAR ARKADAŞIM. BU ARADA SÜRPRİZ BİR ŞEYLER İSTEMİŞTİN AMA PASTAYI BİLE TAHMİN EDİP'' BOŞ YERE SÜRPRİZ YAPMAYIN BİLİYORUM'' DEMESEYDİN İYİYDİ.:)) HEVESLENMİŞTİK SÜRPRİZ YAPACAĞIZ DİYE.  BU DA JET HIZIYLA YAPTIĞIM PRATİK DOĞUM GÜNÜ PASTASI. GAYET ŞIK VE LEZZETLİ OLDU. GERÇİ HER ŞEYİ HAZIR OLDU AMA MALUM ARTIK OĞLUMLA UZUN SÜRELİ BİR ŞEY YAPAMIYORUM. YİNE DE HERKESTEN TAM NOT ALDI. PASTA BAHANE TABİ ÖNEMLİ OLAN BİR ARADA OLMAK. GERÇİ ZEYNEP AMAÇ PASTA YEMEK DEMİŞTİ AMA:)))  KAÇIRDIN ZEYNEP PASTAYI:))


MALZEMELER:
. 1 PAKET PASTA TABAN
.1 PAKET PASTA KREMASI
.50 GR MARGARİN
.1 MUZ
.DAMLA ÇİKOLATA
.1,5 BARDAK SÜT
.1 PAKET DR OETKER GLAZÜR
.ÜSTÜ İÇİN SÜS İNCİLER

YAPILIŞI;
.PASTA KREMASININ YAPILIŞI; 50 GR MARGARİNİ MİKSERLER 1-2 DAKİKA ÇIRPIN. ÜZERİNE SÜTÜ VE PAKETİ BOŞALTIN.KATILAŞANA KADAR ÇIRPIN.
.PASTA TABANININ İLKİNİ PASTAYI KOYACAĞINIZ KABA YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE PASTA KREMASINI SÜRÜN.
.ÜZERİNE MUZLARI HALKA HALKA DOĞRAYIN VE KOYUN.
.ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATALARI ATIN. İSTEĞİNİZE GÖRE.
.ÜZERİNE DİĞER PASTA TABANINI KAPATIN.
.GLAZÜRÜ PAKETİNİ AÇMADAN SICAK SUYUN İÇİNE KOYUN VE ERİMESİNİ BEKLEYİN.
.5 DAKİKA İÇİNDE ERİYECEKTİR.
.GLAZÜRÜN PAKETİNİ KESİN VE PASTANIN ÜZERİNE DÖKÜN VE SPATULA İLE DÜZLEMEYE ÇALIŞIN. KENARLARI İÇİN; SPATULANIN ÜZERİNE GLAZÜRÜ DÖKÜP KAPLAYIN.
.GLAZÜR ÇABUCAK KATILAŞAN BİR ŞEY OLDUĞU İÇİN ÇABUK YAPMAYA ÇALIŞIN.
.İNCİLERİ HEMEN DÖKÜN ÜZERİNE KATILAŞMADAN. SÜSLEMELER SİZE KALMIŞ.
.PASTA MALZEMELERİ SATAN YERLERDE BULABİLİRSİNİZ BU İNCİLERİ VE ÇİÇEKLERİ.
.İNCİLER ÇİKOLATA YENİYOR VE TATLARI SÜPER.
.BUZDOLABINDA DİNLENMEYE BIRAKIN
. 1 GÜN ÖNCESİNDEN YAPARSANIZ DAHA GÜZEL OLUYOR ASLINDA. DİNLENDİKÇE DAHA GÜZEL OLUYOR.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

12 Ocak 2014 Pazar

KIYMALI KARNABAHAR

MEVLİD KANDİLİ
HERKESİN MEVLİD KANDİLİ MÜBAREK OLSUN
Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar salatü selamı ( selat-ı nariye, selat-ı münciye ve selat-ı fethiye) çok okunmalıdır.
 
Resulullah dünyaya gelince, amcası Ebu Leheb’in cariyesi Süveybe, (Kardeşin Abdullah’ın oğlu oldu) diyerek kendisine müjde getirince, sevinmişti. (Ona süt vermek şartı ile, seni azat ettim) demişti. Bunun için, Ebu Leheb’in, her mevlid gecesinde, azabı biraz hafiflemektedir. Mevlid gecesi sevinen, o geceye kıymet veren müminlerin pek çok sevap kazanacağı buradan da anlaşılmaktadır. Hafız Muhammed ibni Cezeri Şafii diyor ki: (Ebu Leheb rüyada görülüp, ne halde olduğu sorulduğunda, çok azap çekiyorum. Ancak, her yıl, Rebiul-evvel ayının 12. geceleri, azabım hafifliyor. Resulullah dünyaya gelince, müjde veren cariyemi sevincimden azat etmiştim. Bunun için, bu gecelerde azabım hafifliyor) dedi. Ebu Leheb gibi azgın bir kâfirin azabı hafifleyince, O yüce Peygamberin ümmetinden olan bir mümin, Onun doğduğu gece sevinir, malını uygun yerlere dağıtır, ziyafet verir, böylece, Peygamberine olan sevgisini gösterirse, Allahü teâlâ onu Cennetine sokar.) [M. Nasihat] 
Resulullah efendimiz, mevlid gecelerinde eshab-ı kirama ziyafet verir, dünyayı teşrifindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı. Hz. Ebu Bekir de, halife iken, eshab-ı kiramı toplar, Resulullah efendimizin dünyayı teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı. Bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutulması iyi olur, sevap olur. 








         KIŞ YEMEKLERİNE DEVAM. VE KARNABAHARI KIZARTMAMAYA İNAT ETTİM BU YIL. KIZARTMA YAPMAYI HİÇ SEVMİYORUM HEM SAĞLIKSIZ HEM DE TEMİZLİĞİ ZOR. ALTERNATİF OLUR SİZLER İÇİN DE. KIYMALI KARNABAHAR HİÇ DE FENA DEĞİL.


MALZEMELER;
. 1 KARNABAHAR
.250-300 GRAM KIYMA
.1 KURU SOĞAN
.2 DİŞ SARIMSAK
.2 BİBER
1 KAŞIK SALÇA
.2-3 KAŞIK TEREYAĞ
TUZ, PUL BİBER, KARABİBER

YAPILIŞI;
.KARNABAHARI HAŞLAYIN. SUYUNU SÜZÜN.
.FIRIN KABINA PARÇALARINA AYIRIP KOYUN.
.SOĞANI VE BİBERİ DOĞRAYIN.
.KIYMAYI TENCEREYE ALIN. SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
.ÜZERİNE TERE YAĞINI KOYUN.
.SOĞANI VE BİBERİ KOYUN.
.SOĞAN VE BİBER PİŞİNCE ÜZERİNE SALÇAYI KOYUN. BAHARATLARINI ATIN.
.SARIMSAĞI RENDELEYİP KOYUN.
.KIYMAYI KARNABAHARIN ÜZERİNE DÖKÜN.
.180-200 DERECELİK FIRINDA 10 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

"Devamını Gör" ...

6 Ocak 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE




Size ne oluyor da dünyada kazandığınız az bir şeye seviniyor, ahirette kaybettiğiniz birçok şeye üzülmüyorsunuz?
Hz. Ali (r.a.)

         DÖRT BİR TARAFTAN MİSAFİRLERİM VAR DİYEBİLİRİM. ZONGULDAK VE ANTALYA DAN MİSAFİRLERİM GELDİ. TUĞBA VE SEMİHA ARKADAŞLARIMIN ANNE VE BABALARI. EVDE İKİ ANNE VE BABA VARDI. YANİ OĞLUMA İKİ ANNEANNE VE DEDE GELDİ. COŞTU TABİ ODA. BAYA NEŞELENDİ. BÜYÜK ZEVKTİ EVDE ANNE BABA AĞIRLAMAK. OĞLUMLA GELEN MİSAFİRLERDEN BİR ŞEY ANLAMASAM DA GÜZELDİ.

MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
4 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ(İSTEĞE BAĞLI)
1 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN
.4 SU BARDAĞI SU
.3 SU BARDAĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN;BÜTÜN FINDIK

YAPILIŞI;
.ÖNCE ŞERBETİ OCAĞA KOYUN KAYNASIN.
.1 PAKET MARGARİNİ ERİTİP BİR KABA ALIN.
.ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP YOĞURUP BİR HAMUR  ELDE EDİN.
.HAMURLARI CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAYIP PİŞİRECEĞİNİZ TEPSİYE DİZİN.
.ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA 160-180 DERECEDE PİŞİRİN.
.FIRINDAN ÇIKINCA 5 DAKİKA KADAR BEKLETİN.
.TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLMASI GEREKİR.
.ŞERBETİ DÖKÜN VE ÜZERİNİ KAPATIP ŞERBETİNİ ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.

AFİYET OLSUN...
.
"Devamını Gör" ...

5 Ocak 2014 Pazar

FIRINDA TAVUK KAPAMA

 

FIRINDA KÖY TAVUĞU
KÖY TAVUĞU 
     HAZIR TAVUKLA ALAKALI ÇOK CİDDİ ENDİŞELERİM VARDI. EVE ALMAMAYA ÇALIŞIYORDUM. MİLLİYETTE ÇIKAN AŞAĞIDA Kİ YAZIYI DA OKUYUNCA DEHŞETE DÜŞTÜM. VE GEÇENLERDE GÜYA GÜVENİLİR BİR YERDEN ALINAN TAVUKLARDAN ARKADAŞLAR ZEHİRLENİNCE HİÇ ALMAMAYA KARAR VERDİM. KÖYDEN KÖY TAVUĞU ALIYORUM. HEM DAHA LEZZETLİ HEM DE SAĞLIKLI. KOKUSUNDAN, RENGİNE HER ŞEYİYLE ÇOK FARKLI GERÇEKTEN. SİZLER DE TAVUK ALIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLUN. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çorlu Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Çevre Platformu'nun (MARÇEP) 43. toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, 'Beslenme ve Sağlık' konulu sunumunda, yoğurt, piliç eti ve sosisin nasıl üretildiği ve bu ürünlerin zararları hakkında bilgiler verdi.
 Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerdekanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı. Dizdar, güvenli olan bakliyat ve hububat yenilmesini tavsiye etti.

MALZEMELER:
.KİŞİ SAYISINA GÖRE BEN YARIM KÖY TAVUĞUNDAN YAPTIM. TAMAMININDA KOYABİLİRSİNİZ.
.2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
.1 KURU SOĞAN
.2 KAŞIK TEREYAĞ
.MAYDANOZ
.KARABİBER, PUL BİBER,TUZ
.1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
.SICAK SU

YAPIŞI;
.TAVUĞUN ÜZERİNE SICAK SU KOYUP DÜDÜKLÜDE HAŞLAMAYA BIRAKIN. BİRAZ GEÇ HAŞLANIYOR. 1 SAAT KADAR.
. HAŞLANDIKTAN SONRA SUYUNU ALIN.
.KURU SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.TERE YAĞINI TENCEREDE ERİTİN. İÇİNE KURU SOĞANI ATIN. 
.KURU SOĞANLAR ÖLÜNCE İÇİNE PİRİNÇLERİ ATIN. 
.PİRİNÇLERİ 1-2 DAKİKA KAVURUN.
.İÇİNE BAHARATLARI VE SALÇAYI ATIN KARIŞTIRIN.
.PİLAVI PİŞİRMEYİN SADECE KAVURUN.
.KAVURDUĞUNUZ PİLAVI FIRINA VERECEĞİNİZ KABA KOYUN. 
.ÜZERİNE TAVUK ETLERİNİ KOYUN.
.AYIRDIĞINIZ TAVUK SUYUNDAN 4 BARDAK KADAR ÜZERİNE KOYUN VE FIRINA VERİN.
.PİLAV PİŞENCE FIRINDAN ÇIKARIN.

AFİYET OLSUN...


"Devamını Gör" ...

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM