RSS

Pages

14 Haziran 2013 Cuma

PRATİK TAVUK YEMEĞİ VE NOHUTLU PİLAV

               HADİS-İ ŞERİFResulullah (sav) buyurdular ki: "Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, Ahlakça en güzel olanlarınızdır. Bana en menfur olanınız, kıyamet günü de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atanlardır." (Cemaatte bulunan bazıları): "Ey Allah`ın Resulü! Yüksekten atanlar kimlerdir?" diye sordular. "Onlar mütekebbir (büyüklük taslayan) kimselerdir!" cevabını verdi.





             Vaktiniz yoksa acele yemek yapmak zorunda iseniz biraz da fazla üzerini fazla pişirirseniz mangal tadında bir yemek.

TAVUK YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER:
.4-5 parça tavuk
.4-5 kaşık zeytin yağı
.kekik
.kırmızı toz biber
.3-4 sarımsak
.toz biber

YAPILIŞI;
.Sadece yapmanız gereken bir kaba tavukları koyun. üzerine baharatları atın. üzerine sarımsakları rendeleyin.
.hepsini karıştırın ve fırın poşetine koyun.fırın poşetinin ağzını bağlayın ve  üzerine bıçakla delikler açın.kesinlikle su koymayın.
.tavuklar piştikten sonra fırın poşetini açın ve tavukları boşaltın. üzerine toz biber atın ve tekrar fırına gönderin.
.üzeri pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.


NOHUTLU PİLAV İÇİN MALZEMELER;
.2 su bardağı pirinç
.1 su bardağı haşlanmış nohut
.3 su bardağı sıcak su
.tuz
.karabiber(isteğe bağlı)
.1 kaşık tereyağ
.1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI;
.pilavı yapacağınız tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyun.
.tereyağ köpürdüğünde yıkadığınız pirinçleri yağın üzerine boşaltın. karıştırın.
.pirinçler kavrulduktan sonra suyunu koyun.
.suyu ile birlikte nohutunu da koyun.
.isterseniz piştikten sonra karabiberle yenebilir.
.çoğu zaman tavuklu yapıyorum ama bu sefer tavuğu yanına yapmayı tercih ettim. Tavuğu haşlayıp pilavın içine de koyabilirsiniz. tercih sizin.

AFİYET OLSUN...

.









Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM