20 Ocak 2014 Pazartesi
TUĞBA'NIN DOĞUM GÜNÜ VE ÇİKOLATALI PASTA
TUĞBA'NIN BUGÜN DOĞUM GÜNÜ AMA BİZ DÜNDEN KUTLADIK. DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TEKRAR ARKADAŞIM. BU ARADA SÜRPRİZ BİR ŞEYLER İSTEMİŞTİN AMA PASTAYI BİLE TAHMİN EDİP'' BOŞ YERE SÜRPRİZ YAPMAYIN BİLİYORUM'' DEMESEYDİN İYİYDİ.:)) HEVESLENMİŞTİK SÜRPRİZ YAPACAĞIZ DİYE. BU DA JET HIZIYLA YAPTIĞIM PRATİK DOĞUM GÜNÜ PASTASI. GAYET ŞIK VE LEZZETLİ OLDU. GERÇİ HER ŞEYİ HAZIR OLDU AMA MALUM ARTIK OĞLUMLA UZUN SÜRELİ BİR ŞEY YAPAMIYORUM. YİNE DE HERKESTEN TAM NOT ALDI. PASTA BAHANE TABİ ÖNEMLİ OLAN BİR ARADA OLMAK. GERÇİ ZEYNEP AMAÇ PASTA YEMEK DEMİŞTİ AMA:))) KAÇIRDIN ZEYNEP PASTAYI:))
MALZEMELER:
. 1 PAKET PASTA TABAN
.1 PAKET PASTA KREMASI
.50 GR MARGARİN
.1 MUZ
.DAMLA ÇİKOLATA
.1,5 BARDAK SÜT
.1 PAKET DR OETKER GLAZÜR
.ÜSTÜ İÇİN SÜS İNCİLER
YAPILIŞI;
.PASTA KREMASININ YAPILIŞI; 50 GR MARGARİNİ MİKSERLER 1-2 DAKİKA ÇIRPIN. ÜZERİNE SÜTÜ VE PAKETİ BOŞALTIN.KATILAŞANA KADAR ÇIRPIN.
.PASTA TABANININ İLKİNİ PASTAYI KOYACAĞINIZ KABA YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE PASTA KREMASINI SÜRÜN.
.ÜZERİNE MUZLARI HALKA HALKA DOĞRAYIN VE KOYUN.
.ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATALARI ATIN. İSTEĞİNİZE GÖRE.
.ÜZERİNE DİĞER PASTA TABANINI KAPATIN.
.GLAZÜRÜ PAKETİNİ AÇMADAN SICAK SUYUN İÇİNE KOYUN VE ERİMESİNİ BEKLEYİN.
.5 DAKİKA İÇİNDE ERİYECEKTİR.
.GLAZÜRÜN PAKETİNİ KESİN VE PASTANIN ÜZERİNE DÖKÜN VE SPATULA İLE DÜZLEMEYE ÇALIŞIN. KENARLARI İÇİN; SPATULANIN ÜZERİNE GLAZÜRÜ DÖKÜP KAPLAYIN.
.GLAZÜR ÇABUCAK KATILAŞAN BİR ŞEY OLDUĞU İÇİN ÇABUK YAPMAYA ÇALIŞIN.
.İNCİLERİ HEMEN DÖKÜN ÜZERİNE KATILAŞMADAN. SÜSLEMELER SİZE KALMIŞ.
.PASTA MALZEMELERİ SATAN YERLERDE BULABİLİRSİNİZ BU İNCİLERİ VE ÇİÇEKLERİ.
.İNCİLER ÇİKOLATA YENİYOR VE TATLARI SÜPER.
.BUZDOLABINDA DİNLENMEYE BIRAKIN
. 1 GÜN ÖNCESİNDEN YAPARSANIZ DAHA GÜZEL OLUYOR ASLINDA. DİNLENDİKÇE DAHA GÜZEL OLUYOR.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder