İFTAR ÖNERİLERİ
MALZEMELER:
4-5 PATATES
4-5 DOMATES
7-8 YEŞİL BİBER
PATATES VE KÖFTEYİ KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
.500 GR KIYMA
.EKMEK İÇİ
.1 SOĞAN
.2-3 SARIMSAK
.1 YUMURTA SARISI
.1 KAŞIK SALÇA
.KARABİBER, PUL BİBER, TUZ
ÜZERİ İÇİN ;
2 SU BARDAĞI ILIK SU
2 KAŞIK SALÇA
YAPILIŞI;
. KÖFTENİN MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP YOĞURUN. DİNLENMEYE BIRAKIN.
.PATATESLERİ SOYUN KIZARTMALIK DOĞRAYIP KIZARTIN.
. KÖFTELERE ŞEKİL VERİP ÇOK PİŞMEYECEK ŞEKİLDE KIZARTIN.
.PATATESLERİ TEPSİNİN ALTINA DİZİN. ÜZERİNE KÖFTELERİ DİZİN.
.ÜZERİNİ DOMATES VE BİBERLER İLE KAPLAYIN.
.BİR KAPTA SU VE SALÇAYI KARIŞTIRIP KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖKÜN VE FIRINA VERİN.
.DOMATESLER VE BİBERLER KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.PİŞMİŞ RESMİNİ UNUTMUŞUM ÇEKMEYİ:)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder