FIRINDA KÖY TAVUĞU
KÖY TAVUĞU
HAZIR TAVUKLA ALAKALI ÇOK CİDDİ ENDİŞELERİM VARDI. EVE ALMAMAYA ÇALIŞIYORDUM. MİLLİYETTE ÇIKAN AŞAĞIDA Kİ YAZIYI DA OKUYUNCA DEHŞETE DÜŞTÜM. VE GEÇENLERDE GÜYA GÜVENİLİR BİR YERDEN ALINAN TAVUKLARDAN ARKADAŞLAR ZEHİRLENİNCE HİÇ ALMAMAYA KARAR VERDİM. KÖYDEN KÖY TAVUĞU ALIYORUM. HEM DAHA LEZZETLİ HEM DE SAĞLIKLI. KOKUSUNDAN, RENGİNE HER ŞEYİYLE ÇOK FARKLI GERÇEKTEN. SİZLER DE TAVUK ALIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLUN.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çorlu Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Çevre Platformu'nun (MARÇEP) 43. toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, 'Beslenme ve Sağlık' konulu sunumunda, yoğurt, piliç eti ve sosisin nasıl üretildiği ve bu ürünlerin zararları hakkında bilgiler verdi.
Dizdar, "Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler. Hayvanların bacak yapıları değişti. Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor. Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü. Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor. Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor. Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.” dedi.
Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerdekanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı. Dizdar, güvenli olan bakliyat ve hububat yenilmesini tavsiye etti.
MALZEMELER:
.KİŞİ SAYISINA GÖRE BEN YARIM KÖY TAVUĞUNDAN YAPTIM. TAMAMININDA KOYABİLİRSİNİZ.
.2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
.1 KURU SOĞAN
.2 KAŞIK TEREYAĞ
.MAYDANOZ
.KARABİBER, PUL BİBER,TUZ
.1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
.SICAK SU
YAPIŞI;
.TAVUĞUN ÜZERİNE SICAK SU KOYUP DÜDÜKLÜDE HAŞLAMAYA BIRAKIN. BİRAZ GEÇ HAŞLANIYOR. 1 SAAT KADAR.
. HAŞLANDIKTAN SONRA SUYUNU ALIN.
.KURU SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.TERE YAĞINI TENCEREDE ERİTİN. İÇİNE KURU SOĞANI ATIN.
.KURU SOĞANLAR ÖLÜNCE İÇİNE PİRİNÇLERİ ATIN.
.PİRİNÇLERİ 1-2 DAKİKA KAVURUN.
.İÇİNE BAHARATLARI VE SALÇAYI ATIN KARIŞTIRIN.
.PİLAVI PİŞİRMEYİN SADECE KAVURUN.
.KAVURDUĞUNUZ PİLAVI FIRINA VERECEĞİNİZ KABA KOYUN.
.ÜZERİNE TAVUK ETLERİNİ KOYUN.
.AYIRDIĞINIZ TAVUK SUYUNDAN 4 BARDAK KADAR ÜZERİNE KOYUN VE FIRINA VERİN.
.PİLAV PİŞENCE FIRINDAN ÇIKARIN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder