2 Şubat 2013 Cumartesi
MANTAR PAÇASI( YALANCI PAÇA)
Çarşamba günleri kandıra'da kocaman bir pazar kuruluyor. Taze taze yeşillikler, sebzeler, meyveler bulabiliyorsunuz. İstanbuldan kaldıktan sonra burdaki pazarda cennete düşmüş gibi hissediyorsunuz.Eşim çarşamba günü pazardaköylülerin topladığı kocaman kocaman etli mantarlar bulmuş. görüntüsü bile insanı mutlu eden mantarlardan paça yaptı kocacığım. Et mi yedik mantar mı yedik anlamadan şaşırarak yediğimiz bir yemek oldu.
MALZEMELER:
. 1 kg büyük yapraklı mantar( cinsini bilmiyorum)
. 1 kaşık biber salçası
. 1 soğan
. 6-7 tane sarmısak
- Nane
-2 Kaşık zeytinyağı
Mantarları jülyen jülyen doğrayıp 5-10 dk suda beklettikten sonra suyunu iyice süzüp çok az yağla ısınmış olan tencereye boşaltıyoruz.mantar sulanacaktır tamamen suyunu çekene kadar tencerede kapağı kapalı vaziyette pişirelim.Bu arada soğanımız yemeklik olacak şekilde doğrayıp.mantar suyunu tamamen çekince tekrar yağ ekleyip soğanlarıda tencereye katalım.Malzememizi artık susuz ve tamamen sote olarak pişirelim 5-10 dk bu şekilde pişirdikten sonra 1 kaşık biber salçasını ve ezmiş olduğumuz sarmısaklarıda tencereye koyup iyice karıştıralım.salça kıvamını bulduktan sonra 3 bardak sıcak suyu tencereye katalım ve tencerenin kapağını kapatalım.15-20 dk bu şekilde kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.Yemeğimiz 15 -20 dk kadar dinlendikten sonra gerçeğinden pek ayırt edemeyeceğimiz lezzette paçamız yenmeye hazırdır.afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
İstinye mantarı olabilir. Tarif için teşekkürler
Yorum Gönder