7 Nisan 2013 Pazar
MANTAR SOSLU TAVUK
MALZEMELER;
.Kişi sayısına göre tavuk but 4 parça kullandım ben.
.yarım kilo mantar
.1 soğan
.3-4 sarımsak
.1 kaşık salça
.isterseniz eğer 2 patates ve havuç
.kekik
.Kırmızı toz biber
.tuz
.zeytinyağı
isteğe bağlı üzerine kaşar
YAPILIŞI;
.Tavuklar, doğranmış patates, havuç bir kaba alınır. kekik, toz biber, zeytin yağını atın üzerine karıştırın.
.bir fırın kabına alın. fırına koyun.
.tavuklar fırında pişerken tencereye doğranmış mantarları alın. tencerenin kapağını kapatın.
.mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
.mantarın üzerine zeytinyağı, soğan, tuz, sarımsağını koyun.
.soğanlar ölene kadar pişirin.
.fırındaki tavuğun üzerine mantarı boşaltın. 5-10 dk pişsin.
.kaşar koymak isterseniz kapatmaya yakın kaşarını ekleyin. kapatın fırını.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder