RSS

Pages

28 Mayıs 2013 Salı

DERE OTLU POĞAÇA

        ASLINDA MAYALI OLAN POĞAÇALARI DAHA ÇOK SEVERİM. AMA MAYALANMA OLAYINI BEKLEMEYE ZAMANINIZ YOKSA İDEAL BİR POĞAÇA. OKULDAN GELDİKTEN SONRA AKŞAM MİSAFİRLERİME HAZIRLANMAM İÇİN FAZLA VAKTİM KALMADIĞINDAN PRATİK BİR POĞAÇA OLDU. DEREOTU SEVER MİSİNİZ? BİLMEM AMA BEN ÇOK SEVERİM. ÖZELLİKLE KABAKLI OLAN YEMEKLERLE HARİKA BİR UYUMU VAR.  DEREOTUNUN ÇOK YAKIŞTIĞI BİR ŞEY DE BU POĞAÇA.


MALZEMELER:
.1 PAKET MARGARİN
.1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.LOR VEYA PEYNİR
.DEREOTU
.ALDIĞI KADAR UN
.KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN;
.1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI;
.MARGARİNİ ERİTİN.BİR KABA ALIN.SOĞUMASINI BEKLEYİN.1 DAKİKA İÇİNDE SOĞUYACAKTIR ZATEN.
.SOĞUYUNCA ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ KOYUN VE YOĞURUN. KOPARDIĞINIZDA ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLACAK.
.İSTEDİĞİNİZ GİBİ ŞEKİL VERİN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN.
.ÇÖREK OTU ATIN.
.FIRINA VERİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM