Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.
KÜNEFE MALZEMELERİ;
.250 GR KADAYIF
.1 SU BARDAĞI KADAR KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
.4-5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
.2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
.2 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ
ŞERBETİ İÇİN;
.1 SU BARDAĞI SU
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI;
.ÖNCE ŞERBETİN MALZEMELERİNİ BİR TENCEREYE KOYUN VE PİŞMEYE BIRAKIN.
.KADAYIFI ELİNİZLE VEYA BİR MAKAS YARDIMI İLE KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIN.
.BİR KARIŞTIRMA KABINDA ERİMİŞ TEREYAĞ VE SIVI YAĞINI KADAYIFIN ÜZERİNE BOŞALTIN VE ELİNİZLE İYİCE KARIŞMASINI SAĞLAYIN.
.ORTA BÜYÜKLÜKTE Kİ BİR TAVANIN İÇİNİ TEREYAĞ İLE YAĞLAYIN. ÜZERİNE 1 KAŞIK PEKMEZ DÖKÜN VE TAVANIN HER TARAFINA YAYILMASINI SAĞLAYIN.
.KADAYIFIN YARISINI TAVAYA ELİNİZLE YAYIN ÜZERİNE BASTIRIN. ÇOK FAZLA BASTIRMANIZ LAZIM
.ÜZERİNE RENDELEDİĞİNİZ KAŞARI YAYIN.
.ONUN ÜZERİNE KALAN KADAYIFI YİNE ÇOK SIKI OLACAK ŞEKİLDE YAYIN.
.KENARLARINI İÇERİYE DOĞRU DÜZENLEYİN.
.ÇOK KISIK ATEŞTE ÜSTÜ KAPALI ŞEKİLDE PİŞİRİN.
.KENARLARI KIZARMAYA BAŞLAYINCA TERSİNİ ÇEVİRMENİZ GEREKECEK.
.TERSİNİ ÇEVİRİRKEN KADAYIFI TAVAYA ALMADAN TEKRAR TAVAYI YAĞLAYIN VE PEKMEZLEYİN.
.PEKMEZ KÜNEFENİN DAHA İYİ KIZARMASINI SAĞLIYOR.
.ŞERBETİN ÜZERİ KÖPÜRÜNCE KAPATIN. SOĞUMAYA BIRAKIN.
.KÜNEFE SICAK ŞERBETİ ILIKKEN DÖKÜN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder