RSS

Pages

25 Aralık 2013 Çarşamba

PORTAKALLI KEK



Sen verdikçe dost görünen çok olur. İste de gör, hepsi birden yok olur. 
Sen kendi kendine yetmeyi öğren, tüm Dünyanın malına gönlün tok olur! 

MEVLANA

 
LİMONLU KEK, PORTAKALLI KEK... KIŞA KENDİMİZİ ADAPTE ETTİK TABİ. TUĞBA'NIN ANNESİ, BABASI VE KARDEŞLERİ GELDİ. ANTALYA'DAN ÖYLE GÜZEL KOKULU PORTAKALLAR GETİRMİŞLER Kİ KABUKLARINI BİLE ATMAYA KIYAMADIM. KEK YAPTIM. TABİ SEMİHA'NIN SESİNİ DUYAR GİBİYİM BENDEN ÇALDIN DİYE. EVET ÇALDIM TARİFİNİ NE OLMUŞ.:)) GEÇEN HAFTA SEMİHA DA YEDİĞİMİZ PORTAKALLI KEK ÇOK GÜZEL OLMUŞTU GERÇEKTEN. AKLIMDA KALDI TABİ. SEMİHA YAPAR DA BEN YAPAMAZ MIYIM? DEDİM:))  MİS KOKULU BİR KEK OLDU.



MALZEMELER;
.3 YUMURTA
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
.1 SU BARDAĞI SÜT
.1,5 SU BARDAĞI UN
.1 PAKET KABARTMA TOZU
.1 PAKET VANİLYA
.2 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
.KURU MEYVE (EVİNİZDE VARSA KOYABİLİRSİNİZ YOKSA SADE PORTAKALLI DA OLUR)


YAPILIŞI;
.YUMURTALARI BİR KABA KIRIN. ÜZERİNE ŞEKERİ KOYUN VE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.
.ÜZERİNE SIRASIYLA SIVI YAĞ, SÜT VE UNU KOYUN.
.UNUN ÜZERİNE KABARTMA TOZU VE VANİYAYI KOYUN.
.ÇIRPMANIZA GEREK YOK. KARIŞTIRIN YETERLİ.
.PORTAKALIN KABUĞUNU KEK HAMURUNUN İÇİNE RENDELEYİN KARIŞTIRIN.
.KEK KALIBINIZI YAĞLAYIN.
KEK HAMURUNU İÇİNE BOŞALTIN.
.EN AZ 10 DAKİKA ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE PİŞİRİN.
.PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KÜRDAN İL KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM