RSS

Pages

5 Nisan 2013 Cuma

GILNIŞ-GIRNİŞ (ÇEÇEN YEMEĞİ)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kişi kendisini (halktan büyük görüp) uzak tuta tuta cebbarlar arasına kaydedilir de onların başına gelen musibete duçar olur."


           Sivas'ta karşı komşumuz Songül yenge çeçen. Songül yenge den öğrendiğimiz ve kısa sürede kadınlar arasında bir akım haline gelen gırnişi annem yapmışken kaçırmak istemedim bütün aşamalarıyla çekmek istedim. Bizim orda artık günlerde gırniş yapılır oldu. Bayanlar sıkıldı herhalde pasta börekten. Tabi bu yemeği sevmeniz için sarımsağı çok çok sevmek lazım. ve de bir hafta mümkünse dışarı çıkmamanız lazım::))) Felaket şekilde sarımsak kokuyorsunuz. Ama değer tabi bu yemek için. 












MALZEMELER:
.2 kg un
.yarım çay bardağı sıvı yağ
.1 tatlı kaşığı tuz
. aldığı kadar un
.2 kg tavuk
.2 top sarımsak

YAPILIŞI;
.Un, su, tuz ve yağ karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
.hamurla uğraşırken bir taraftan tencerede tavuğu haşlayın.
.resimlerde görüldüğü gibi hamuru ufak parçalar halinde kesin. elinizle uzatın.
.parmaklarınızın ucu ile şekil verin.birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin.
.büyük bir tencereye su koyun kaynasın. yaptığınız hamurları suyun içine atın haşlayın. makarna gibi.
.haşlanan hamurları yine tepsiye alın.
.üzerine haşlanan tavukları yerleştirin.
.sarımsakları soyun. havanda dövün. kaselere paylaştırın.
.üzerine haşladığınız tavuk suyunu koyun.
.hamuru sarımsağa batırıp tavukla birlikte yiyin.

AFİYET OLSUN...

.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM