MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı
1 soğan
2 patates
1 patlıcan
1 havuç
mısır
bezelye
kızartma için sıvıyağ
YAPILIŞI:
pirinci 1 kaşık yağda kavuruyoruz. eti, patatesi, havucu, patlıcanı ,soğanı ayrı ayrı kızartıyoruz. önce tencenin içini yağlıyoruz.(geniş olmayan tencere kullanmanızı tavsiye ederim. çevirirken sıkıntı yaşanıyo geniş tencerede.) soğan sonra et kızartığımız malzemelerden birazını koyuyoruz üzerine pirincin yarısını koyup kaşıkla bastırıyoruz. daha sonra diğer malzemeleri koyup üzerine kalan pirinçleri koyup pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
Afiyet olsun..
Sen bu işi kotarmışsın, tebrikler :))
Yorum Gönder