25 Ocak 2013 Cuma
MİS GİBİ PALAMUTLARRRR
Biz kocaelinin kandıra ilçesinde yaşıyoruz. kandıranın o kadar güzel bir özelliği var ki balık sıkıntısı hiç çekmiyorsunuz. balığın her çeşitini her taptaze bulabiliyorsunuz. buda bizim evde balık denemelerimiz. palamut temizlenmesi ve kılçıklarının çıkarılması çok kolay olan bir balık olduğu için fırında kaşarlı çok lezzetli oluyor. ben güveçte yaptım ama güveciniz yoksa herhangi bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
2 palamut
1 soğan
2 patates
1 limon
zeytinyağı
toz biber
tuz
palamutları temizleyip kılçıklarını çıkarıyoruz.(isterseniz tabi) içini dışını zeytinyağı ile yağlayıp,byuzlayıp biberliyoruz. içine limon parçacıkları, soğan ve patatesleri koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp atıyoruz fırına. yanlız piştikten sonra alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dk daha pişiriyoruz ki suyu kalmasın. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder