RSS

Pages

25 Ocak 2013 Cuma

MAKLUBE


Oğluşumun teyzesi tuğba ile aylardır MAKLUBE yapmayı planladık. kısmet geçen haftaya oldu. gerçi tam maklube gibi olmadı çünkü tuğba'la ben aynı tepside aynı kaşıkların değdiği bi yemek yemek istemedik. ondan maklubeyi yapıp servis yaptık. nefis olmuştu. tabi bunu yayınladıktan sonra facebook ta çilem, semiha,serkan ve zeynep obur arkadaşlarımada dün yaptık.
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı
1 soğan
2 patates
1 patlıcan
1 havuç
mısır
bezelye
kızartma için sıvıyağ
YAPILIŞI:
pirinci 1 kaşık yağda kavuruyoruz. eti, patatesi, havucu, patlıcanı ,soğanı ayrı ayrı kızartıyoruz. önce tencenin içini yağlıyoruz.(geniş olmayan tencere kullanmanızı tavsiye ederim. çevirirken sıkıntı yaşanıyo geniş tencerede.) soğan sonra et kızartığımız malzemelerden birazını koyuyoruz üzerine pirincin yarısını koyup kaşıkla bastırıyoruz. daha sonra diğer malzemeleri koyup üzerine kalan pirinçleri koyup pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

fotoseyhan dedi ki...

Afiyet olsun..
Sen bu işi kotarmışsın, tebrikler :))

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM