MALZEMELER:
.4 TANE ÇİPURA(KİŞİ SAYISINA GÖRE DİYELİM)
.4 TANE KURU SOĞAN
.4-5 YEŞİL BİBER
.4 KIRMIZI BİBER
.2 LİMON
.ZEYTİNYAĞI
2 KAŞIK TEREYAĞ
.TUZ
.KEKİK
.KIRMIZI BİBER
.FIRIN POŞETİ VEYA ÜZERİNE FOLYA İLE DE PİŞİREBİLİRSİNİZ.
PATATES DE KONUŞABİLİR.
YAPILIŞI;
.BALIKLARI YIKAYIN. İÇİNİ VE DIŞINI TUZLAYIN, YAĞLAYIN. KEKİK VE BİBER ATIN.
. BÜTÜN SEBZELERİ DOĞRAYIN. BİR KAPTA ÜZERLERİNE 4-5 KAŞIK ZEYTİN YAĞI DÖKÜN. TUZ VE BİBER ATIN. KARIŞTIRIN.
.BİR FIRIN POŞETİNE 2 BALIK VE SEBZELERİN YARISINI KOYUN VE BAAĞLAYIN.
.İKİNCİ FIRIN POŞETİNE DE DİĞER SEBZELER VE BALIĞI KOYUN.
.FIRIN POŞETİNDE YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞSİN.
. DAHA SONRA POŞETİNDEN ÇIKARIP FIRIN KABINA YAYIN.
.BALIKLARIN ÜZERİNE TEREYAĞI KOYUN. KIRMIZI BİBER ATIN VE TEKRAR FIRINA VERİN.
.BU İŞLEMİ YAPMAMIZIN SEBEBİ ÜZERİNİN DAHA İYİ KIZARMASI.
.POŞETTE PİŞİRMEK İSTEMİYORSANIZ FIRIN KABININ ÜZERİNİ FOLYA İLE KAPLAYIN. BİR SÜRE GEÇTİKTEN SONRA FOLYAYI ATIN. BİRAZ DAHA PİŞİRİN.
1. RESİM POŞETTEN İLK ÇIKMIŞ HALİDİR. EN SON RESİM İSE TEREYAĞ VE KIRMIZI BİBER İLE KIZARMIŞ HALİDİR.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder