RSS

Pages

22 Mart 2013 Cuma

MADIMAK KAVURMASI


OH MİS GİBİ MADIMAK



  Sivaslılar bilir madımağı başka yerde hiç görmedim. Annemin bahardan toplayıp dolaba koyduğu madımakları kavurduk. uzun süredir yememiştim baya özlemişim. Aslında madımağın yemeği yapılır genelde ama bu sefer kavurmayı tercih ettik.

MALZEMELER:
.500 gr madımak
.1 kurusoğan
.2 yumurta
.1 kaşık salça
.5-6 kaşık yağ
.pul biber
.tuz

YAPILIŞ;
.Madımakları kaynamış suda haşlıyın.
.tavaya yağı alın. üzerine yemeklik doğradığınız soğanları alın.,
.soğanlar öldükten sonra salça ve baharatlarını koyun. üstüne yumurtalarını kırın karıştırın.
.yumurtalar pişince suda haşlayıp süzdüğünüz madımağın üstüne boşaltın. 1-2 dakika daha kavurun. mis gibi madımak hazır.
AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM