Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da
nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de
onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran
Suresi,135)
MALZEMELER;
.250 GR KUŞBAŞI ET
.1 KG KABAK
.2-3 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.4-5 YEŞİL BİBER
.4-5 SARIMSAK
.1 KAŞIK SALÇA
3-4 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.TUZ VE BAHARATLAR
YAPILIŞI;
.BÜTÜN MALZEMELERİ YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.TENCEREYE ETİ KOYUN.SULANACAKTIR. SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
.SUYU ÇEKEN ETİN ÜZERİNE YAĞINI KOYUN. ÜZERİNE AYNI ANDA SOĞAN VE YEŞİL BİBERLERİ KOYUN.
.SOĞANLAR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE SALÇA VE KABAKLARI KOYUN. KARIŞTIRIN.
.ÜZERİNE DOMATESLERİ KOYUN. KARIŞTIRIN.
.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
.FAZLA KARIŞTIRMANIZA GEREK YOK KABAKLAR EZİLİR ÇOK KARIŞTIRIRSANIZ.
.KAPAK KAPALI ŞEKİLDE KISIK ATEŞTE PİŞİRİRSENİZ SUYUNU BIRAKIR.
.SU DA KOYABİLİRSİNİZ AMA BEN SEBZE YEMEKLERİNİN ÇOK SULU OLMASINI SEVMEDİĞİMDEN KOYMADIM.
.SU KAYACAKSANIZ DA PİŞTİKTEN SONRA KOYUN.
AFİYET OLSUN...
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder