ASLINDA BİZİM ORALARDA BAKLA HİÇ BİLİNMEZ. BİR BAKLA KÜLTÜRÜM YOK YANİ. KANDIRANIN PAZARINDA HER TARZ SEBZE BULUNUYOR. İLK DEFA YAPTIĞIM BİR SEBZE. NASIL YAPMAM GEREKTİĞİNİ DE BİLMİYORDUM.:)) UYDURUK OLDU BİRAZ. AMA TADI LEZZETLİYDİ.
MALZEMELER:
. 1 KG İÇ BAKLA
.1 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.1 KAŞIK SALÇA
.YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
.TUZ, BAHARATLAR
.SICAK SU
YAPILIŞI;
.SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN. YAĞ İLE BİRLİKTE PİŞİRECEĞİNİZ TENCEREYE KOYUN. KAVRULSUN.
.ÜZERİNE YIKANAN BAKLALARI KOYUN BİR KAÇ DAKİKA KAVURUN.
. ÜZERİNE DOMATESİ VE SALÇAYI KOYUN. BAHARATLARI VE TUZUNU KOYUN.
.ÜZERİNE SU KOYMADAN EN AZ 5 DK KAVRULSUN.
.SONRA ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI SICAK SU KOYUN. BAKLALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.DÜDÜKLÜDE DE PİŞİRİLEBİLİR.
AFİYET OLSUN...
17 Mayıs 2013 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder