RSS

Pages

17 Mayıs 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

         ASLINDA BİZİM ORALARDA BAKLA HİÇ BİLİNMEZ. BİR BAKLA KÜLTÜRÜM YOK YANİ. KANDIRANIN PAZARINDA HER TARZ SEBZE BULUNUYOR. İLK DEFA YAPTIĞIM BİR SEBZE. NASIL YAPMAM GEREKTİĞİNİ DE BİLMİYORDUM.:)) UYDURUK OLDU BİRAZ. AMA TADI LEZZETLİYDİ.

MALZEMELER:
. 1 KG İÇ BAKLA
.1 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.1 KAŞIK SALÇA
.YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
.TUZ, BAHARATLAR
.SICAK SU

YAPILIŞI;
.SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN. YAĞ İLE BİRLİKTE PİŞİRECEĞİNİZ TENCEREYE KOYUN. KAVRULSUN.
.ÜZERİNE YIKANAN BAKLALARI KOYUN BİR KAÇ DAKİKA KAVURUN.
. ÜZERİNE DOMATESİ VE SALÇAYI KOYUN. BAHARATLARI VE TUZUNU KOYUN.
.ÜZERİNE SU KOYMADAN EN AZ 5 DK KAVRULSUN.
.SONRA ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI SICAK SU KOYUN. BAKLALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.DÜDÜKLÜDE DE PİŞİRİLEBİLİR.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM