HADİS-İ ŞERİF
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana kakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin. Böyle yapmak, Allah`ın üzerinizdeki nimetini, küçük görmemeniz için gereklidir." [Rezin bir rivayette şu ziyadede bulundu: "Avn İbnu Abdillah İbnu Utbe rahimehullah dedi ki: "Ben zenginlerle düşüp kalkıyordum. O zaman benden daha heveslisi yoktu. Bir binek görsem benimkinden daha iyi görürdüm; bir elbiseye baksam, benimkinden daha iyi olduğuna hükmederdim. Ne zaman ki bu hadisi işittim, fakirlerle düşüp kalktım ve rahata erdim."]
Pratik olarak poğaça, börek gibi uzun sürecek şeyleri yapmaya vaktiniz yoksa iyi bir tercih olabilir. kahvaltılarda da çok güzel gidiyor. yalnız ben yaparken kabakların suyunu almamışım ondan dolayı biraz içi pişmemiş gibi oldu. Buna dikkat ederek yaparsanız kolay ve lezzetli bir tarif. Aslında mücverin kızartma halini daha çok seviyorum fırında yapmak daha sağlıklı ve börek gibi olduğundan misafirlerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER:
.2 KABAK
.100 GR BEYAZ PEYNİR
.BİR TUTAM DERE OTU
.3 YUMURTA
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
.1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.1 PAKET KABARTMA TOZU
.ALDIĞI KADAR UN
.ÜZERİ İÇİN ÇÖREK OTU
YAPILIŞI;
.KABAKLARI RENDELEYİN.SUYUNU İYİCE SIKIN. KURULAYIN.
.BİR KABA KABAKLARI ALIN.ÜZERİNE YUMURTALARI KIRIN.
.PEYNİRLERİ EZİP İÇİNE ATIN.
.DEREOTUNU DOĞRAYIN.
.YAĞ VE YOĞURDU EKLEYİN.
.EN SONA KABARTMA TOZU VE UNU EKLEYİN KARIŞTIRIN.
.KEK KIVAMINDAN BİRAZ DAHA KOYU OLACAK. TAM DA HAMUR GİBİ DE OLMASIN.
.BİRAZ DAHA AKIŞKAN.
.PİŞİRECEĞİNİZ KABI MARGARİN İLE YAĞLAYIN. VE HAMURU DÖKÜN.
.ÜZERİNE ÇÖREK OTUNU ATIN.
.ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.
.İÇİNİN PİŞTİĞİNİ KÜRDAN İLE KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.
.MÜCVERİ SICAK SICAK HEMEN FIRINDAN ÇIKINCA DEĞİLDE DİNLENDİRİP YERSENİZ DAHA LEZZETLİ OLUYOR.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder