MUHARREM AYI
“Şehrullahi’l-Muharrem” olarak meşhur olan, yani “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.
Allah’ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah’ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.
Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.
Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır.
Âşura Gününün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresinin ikinci âyeti olan “On geceye yemin olsun” ifâdelerinin tefsirinden öğrenmekteyiz.
Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.
Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır.
Âşura Gününün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresinin ikinci âyeti olan “On geceye yemin olsun” ifâdelerinin tefsirinden öğrenmekteyiz.
EVDE TANTUNİ YAPIMI
HEP AYNI YEMEKLERDEN SIKILANLAR İÇİN EVDE DÜRÜM YEMEK GERÇEKTEN BÜYÜK KEYİFLİ OLUYOR. BİR DE EŞİNİZ ET SEVEN BİRİYSE DENEYİN DERİM. BURALAR DA ADANADAKİLER KADAR İYİ KEBAPLAR, DÜRÜMLER BULAMIYORUZ TABİ. ONDAN DOLAYI EVDE BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ. EŞİME SÜRPRİZ YAPMAK İSTEDİM.
BAYA BAYA SÜRPRİZ OLDU. GEÇEN GÜN ANNEM SAĞ OLSUN, ELLERİNE SAĞLIK SİVAS'TAN BANA BAYA KIŞLIK GÖNDERDİ. BUNLARIN İÇİNDE İNCECİK MUHTEŞEM YUFKALAR DA VARDI. YEMEYE KIYAMIYORUM TABİ. BUZLUĞA KOYUP TEK TEK YİYORUM.:)) ONLARI KULLANDIM TANTUNİ İÇİN. AMA SİZ LAVAŞ VEYA NORMAL EKMEKTE KULLANABİLİRSİNİZ.
MALZEMELER;
.YARIM KİLO KADAR DANA KUŞBAŞI
.3-4 KAŞIK MARGARİN
.TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER
.LAVAŞ
.KURU SOĞAN
.SUMAK
.MAYDANOZ
YAPILIŞI;
.ETİ ÇOK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYIN.
.BEN DÜDÜKLÜDE PİŞİRDİM AMA TENCEREDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİREBİLİRSİNİZ.
.ET SUYUNU İYİCE ÇEKİP PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE YAĞI KOYUN. YAĞ İLE 5 DAKİKA KADAR KAVURUN. BİBERİNİ ATIN.
.ÜSTÜ İÇİN KURU SOĞANI UZUN UZUN DOĞRAYIN SUMAKLA KARIŞTIRIN.
.MAYDANOZU DOĞRAYIN.
.İSTERSENİZ DOMATESTE KOYABİLİRSİNİZ.
.LAVAŞLARI ETİN ÜZERİNDE ISITIN.
.ÖNCE ETİ SONRA SOĞAN VE MAYDANOZU KOYUP DÜRÜM YAPIN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder