16 Mart 2014 Pazar
OMAÇ
KİMLER BİLİYOR BUNU BİLMİYORUM AMA SİVASLILAR BİLİYORDUR UMARIM. ANNEM YAPAR BİZE KALAN YUFKA PARÇALARINDAN. KÖYDE DE RAHMETLİ ANNEANNEM YAPARDI. YUFKA EKMEKLİ OMLET DE DİYEBİLİRSİNİZ ASLINDA. ANNEM SAĞ OLSUN SİVAS'TAN BANA YUFKA GÖNDERİYOR. BENDE ONLARI TEK TEK POŞETLERE KOYUP BUZLUKTA SAKLIYORUM. CANIM İSTEDİĞİNDE ÇIKARIYORUM. YANİ ÇOK DEĞERLİ BENİM İÇİN YUFKALARIM. GEÇENLERDE KAHVALTI İÇİN ÇIKARMIŞTIM AMA KALANI AÇIKTA KALINCA KURUMUŞ ÖNCE ÇOK ÜZÜLDÜM SONRA DA AKLIMA ANNEMİN OMACI GELDİ. ÇOK BASİT AMA LEZZETLİ.
MALZEMELER;
.YARIM YUFKA
.3 KAŞIK TEREYAĞ
.TUZ
.3 YUMURTA
YAPILIŞI;
.TAVAYA TEREYAĞINI ALIN.
.ERİDİKTEN SONRA İÇİNE ELİNİZLE PARÇALARA AYIRDIĞINIZ YUFKALARI ATIN.
İLLA KURUMUŞ OLMASI GEREKMİYOR. KURUMAMIŞ YUFKADA OLUR.
.KARIŞTIRARAK YUFKALARI YAKMADAN KIZARTIN.
.BİR KASEYE YUMURTALARI KIRIN VE ÇIRPIN.
.YUFKALARIN ÜZERİNE YUMURTALARI DÖKÜN. KARIŞTIRMADAN PİŞİRİN. VEYA KARIŞTIRABİLİRSİNİZ DE KEYFİNİZE KALMIŞ
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder