22 Nisan 2013 Pazartesi
KARNIYARIK (YILIN İLK KARNIYARIĞI)
KARNIYARIK MEVSİMİ AÇILDI. PATLICAN YEMEKLERİNİ NE KADAR SEVSEM DE KIZARTMA OLAYI BANA ZOR GELİR HER ZAMAN. AMA KARNIYARIĞA DA HAYIR DENMEZ DEĞİL Mİ. PATLICANLAR ÇOK LEZZETLİ DEĞİL DAHA YAZI BEKLEMEK LAZIM.
MALZEMELER:
.1 KG PATLICAN
.250 GR KIYMA
.2 DOMATES
.3 BİBER
.2 KURU SOĞAN
.4-5 SARIMSAK
.3 KAŞIK SALÇA
.PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
.KIYMA İÇİN 4-5 KAŞIK SIVI YAĞ
.TUZ VE BAHARATLAR
YAPILIŞI;
.PATLICANLARI ALACALI SOYUN VE TUZLU SUDA BEKLETİN. SONRA YIKAYIN VE KURULAYIN.
.BİR TAVAYA SIVI YAĞ KOYUN VE PATLICANLARI TÜM ŞEKİLDE KIZARTIN.
.KIZARTILMIŞ PATLICANLARI BİR KABA ALIN VE ORTASINI BIÇAKLA KESİN VE BİR KAŞIK YARDIMIYLA İÇİNİ AÇIN.
.BİR YANDAN DA TAVAYA KIYMAYI ALIN. SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
.KIYMANIN ÜZERİNE 4-5 KAŞIK SIVI YAĞ DÖKÜN.
.HEMEN ÜZERİNE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ KURU SOĞAN VE SİVRİ BİBERİ ATIN.
.1 KAŞIK SALÇA VE BAHARATLARINI ATIN.
.HAZIRLADIĞINIZ KIYMALI İÇ İLE PATLICANLARIN İÇİNİ DOLDURUN.
.ÜZERİNE SALÇALI SOS HAZIRLAMAMIZ GEREKECEK.
.SARIMSAK, 2 KAŞIK SALÇA VE 2 BARDAK SUYU KARIŞTIRIN. SOSUNUZ HAZIR. İSTERSENİZ NANEDE KOYABİLİRSİNİZ.
.SOSU KARNIYARIĞIN ÜZERİNE DÖKÜN. DOMATES İLE SÜSLEYİN RESİMDE OLDUĞU GİBİ.
.FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder