YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz.
*Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz.
*Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
SANIRIM BUGÜN OKULDA FAZLASIYLA ÜŞÜDÜĞÜM İÇİN(HATTA AYAKLARIM HALA ISINMADI) BÜTÜN ÇORBA ARŞİVİMİ PAYLAŞACAĞIM. BU DA OĞLUMUN SEVDİĞİ ÇORBALAR ARASINDA. ÜSTELİK YEŞİL MERCİMEĞİN DE YUKARIDA OKURSANIZ BİR ÇOK FAYDASI VAR. ÇOCUKLARINIZ İÇİN ÖNERECEĞİM HAFİF VE BESİN DEĞERİ YÜKSEK BİR ÇORBA. TABİ KENDİNİZ DE YAPABİLİRSİNİZ. BEN ŞİMDİ HER ŞEYİ ÇOCUK İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜMDEN ÖYLE YAZIYORUM:))
MALZEMELER:
.1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
.1 SU BARDAĞI ERİŞTE
.4 SU BARDAĞI EV YOĞURDU(HAZIR YOĞURT KULLANMAYIN LÜTFEN SAĞLIKSIZ)
.1 YUMURTA
.1 YEMEK KAŞIĞI UN
.TUZ
.VARSA ET SUYU(GENELDE BÜTÜN ÇORBALARA KULLANIYORUM. EVDE KENDİ YAPTIĞIM ET SUYUNDAN)
.8 BARDAK SU
.1 DİŞ SARIMSAK(SARIMSAKTA ŞART DEĞİL AMA LEZZETLİ OLUYOR.)
SOSU İÇİN;
.4-5 KAŞIK TERE YAĞ
.NANE
YAPIŞI;
.YEŞİL MERCİMEĞİ TENCEREDE HAŞLAYIN. SUYUNU SÜZÜN.
.BAŞKA BİR TENCERE YOĞURDU KOYUN. İÇİNE SUYU KOYUN.
.ÜZERİNE YUMURTAYI KIRIN. ÜZERİNE UNU ATIN. VE KARIŞTIRIN.HATTA KARIŞTIRINCA UN TOP TOP KALDIYSA BLENDIRDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ.
.OCAĞIN ÜSTÜNE ALIN YOĞURDU VE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN.
.ÖZELLİKLE HEP AYNI YÖNE KARIŞTIRIN VE SAKIN TUZ ATMAYIN. YOĞURDUN KESMEMESİ İÇİN.
.KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE ERİŞTE VE YEŞİL MERCİMEĞİNİ ATIN.
.HEMEN ARKASINDAN TUZUNU VE VARSA ET SUYUNU ATIN.
.SARIMSAĞI RENDELEYİN.
.ERİŞTELER PİŞENE KADAR KAYNATIN.
.SUYU AZ GELİRSE EKLEYEBİLİRSİNİZ.
.DİĞER YANDAN TAVADA TERE YAĞINI ERİTİN, ÜZERİNE NANEYİ KOYUN. ÇORBAYI SERVİS EDERKEN DE ÜZERİNE KOYABİLİRSİNİZ SOSU. VEYA BENİM YAPTIĞIM GİBİ TAMAMEN İÇİNE DE BOŞALTABİLİRSİNİZ. TERCİH SİZİN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder