kandıranın balık konusunda iyi olduğundan bahsetmiştim ama pide fırınları konusunda sınıfta kalır. SİVASLI biri olarak pide fırını olmayan bir yer çok garip gelmişti bana. ondan pidelerimizi kendimiz yapmaya başladık kocacığımla. bu pidelerin kıymaları biraz fazla kavrulduğundan(kocacığımın isteğiydi) görünüşü çok hoş olmadı ama sonuçta anında bitti....bunu pideyi yeşil fasulyeye tercih eden arkadaşlar oldu. onlar için yayınlıyorum.
MALZEMELER:
Yarım yaş maya
1 su bardağı süt( süt olmadığından bu sefer su kullandım güzel oldu.)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta( akı hamurun içine sarısı yüzüne sürülecek)
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
kıymalı iç için;
250 gr kıyma
1 soğan
2 yorum:
Pideler müthiş görünüyor.. Bir gün bize de ikram edersin umarım :))
TABİ NE DEMEK GARDAŞ:))
Yorum Gönder