RSS

Pages

9 Mayıs 2013 Perşembe

YOĞURTLU KABAK SALATASI


BİR TUĞBA TARİFİDİR:))


YAZ İÇİN MUHTEŞEM BİR YEMEK. DENEMELİSİNİZ. BASİT FAKAT MUTLU EDİCİ DİYELİM:)

MALZEMELER:
.3-4 KABAK
.1 KURU SOĞAN
.DERE OTU
.4-5 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ(DAHA AZ DA KOYULABİLİR.)
.TUZ, KARABİBER

ÜZERİ İÇİN;
.YOĞURT VE SARIMSAK
.2 KAŞIK TEREYAĞ VEYA SIVIYAĞ, TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI;
.PİRİNÇLERİ AYRI BİR KAPTA SUDA HAŞLAYIN.
.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIP BİR TAVADA YAĞ İLE KAVURUN.
.ÜZERİNE RENDELEDİĞİNİZ KABAKLARI KOYUN.
.TUZUNU KARABİBERİNİ ATIN.
.KABAKLAR PİŞENE KADAR HAŞLAYIN.
.KABAKLAR PİŞİNCE ÜZERİNE HAŞLANAN PİRİNÇLERİ BOŞALTIN. 
.SERVİS TABAĞINA ALIN. DERE OTUNU ÜZERİNE KOYUP KARIŞTIRIN.
.BAŞKA BİR KAPTA SARIMSAKLI YOĞURT HAZIRLAYIP SOĞUYAN KABAKLI KARIŞIMIN ÜZERİNE BOŞALTIN. 
.ÜZERİNE YAĞ VE KIRMIZI BİBERDEN OLUŞAN SOS YAPIP DÖKÜN.





Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM