RSS

Pages

29 Ocak 2013 Salı

CEVİZLİ ERİŞTE


ERİŞTE YAPIMI:
5 yumurta
1 yemek kaşığı tuz 
2 su bardağı su
aldığı kadar un
un haricindeki malzemeler karıştırılır. yavaş yavaş un ilave edilir. baya sert bir hamur olacak. 5 bezeye ayrılır. hamurlar tek tek açılır. birbirine değmeyecek şekilde kesilir. daha sonra güneş gören bir yerde kurutulur. ve bez torbalarda saklanır. erişteler kışa hazır. 
Annemin kış için yaptığı erişteleri rengi değişene kadar fırınladım. daha sonra makarna gibi suda haşladım. 2 kaşık tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağı tencerede eritip üzerine döktüm. isteyen peynirde koyabilir. 100 gr cevizi de rondo da çekip servis yaparken üzerine serpiştirdim. ANNECİĞİMİN ELLERİNE SAĞLIK...

1 yorum:

fotoseyhan dedi ki...

Erişteyi severim zaten, cevizli olunca çok daha güzel oluyor..

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM