RSS

Pages

31 Ocak 2013 Perşembe

SEMİHA, MERCİMEK KÖFTE VE CEVİZLİ İNCİRLİ PASTA



                  

    Rahman Rahim olan Allahın adıyla
bundan sonra(artık) şükredesiniz diye sizi bağışladık.
BAKARA/52



 




Bügün misafirim vardı. semiha(köy öğretmeni kendisi:) ) annesi ve sena. Her misafir gelişinde olduğu gibi bugünde oğlumun huysuz günüydü. En acele yaptığım pastaydı. Dakika tutmadım ama rekor denebilecek kısalıkta yaptığım bir pasta oldu. Bir internet sitesinde gördüğüm ve uzun süredir aklımda olan incirli pasta en çok kocamı mutlu etti. İnciri çok seven biri olarak.

MERCİMEKLİ KÖFTE:
. 1 su bardağı kırmızı mercimek
. 2 su bardağı köftelik bulgur
. 2 yemek kaşığı salça
. 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
. nar ekşisi
. pul biber
. kimyon
. karabiber
. maydonoz
. yeşil soğan
 YAPILIŞI:mercimeği 2 bardak su ile tencereye koyalım. mercimek pişince içine bulguru koyup karıştıralım. baya katı olması gerekir karışımın. 10-15 dk dinlendikten sonra geniş bir kaba dökelim. üzerine salçayı, yağı baharatları ekleyip yoğuralım. en sona maydonoz ve yeşil soğanı ekleyip şeklini verelim.

CEVİZLİ İNCİRLİ PASTA:

Keki için;
. 2 yumurta
. 1 su bardağı şeker
. 2/3 su bardağı sıvı yağ
. 2/3 su bardağı süt
. kabartma tozu
. vanilya
. aldığı kadar un

muhallebisi için;
. yarım margarin
. 1 su bardağı un
. 1 su bardağı şeker
. 1 litre süt

6,7 tane ceviz
6,7 tane incir

önce keki yapıyoruz. yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. sonra diğer malzemeleri ekleyip kek kalıbını margarinle yağlayıp kek hamurunu döküyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.

kek pişerken tencereye margarini alıp eridikten sonra önce şekeri sonra unu koyup bir kaç dakika kavuruyoruz. içine 1 litre sütün tamamını boşaltıyoruz katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz.

kek kalıbından keki çıkarıp sıvı yağ ile tekrar yağlıyoruz. alta cevizleri ve doğranmış incirleri üstüne muhallebiyi döküyoruz. muhallebini üstüne keki koyup bastırıyoruz. 1 saat dolapta kalması yeterli. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM