RSS

Pages

7 Şubat 2013 Perşembe

GEL GEL İSTAVRİTE GEELLLLLL

 
Gerçek (hak) Rabbinden (gelen)dir. Şu halde sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (2/147)
 
 







     Yarıyıl tatilinden dolayı kadromuz eksik olsada dün akşam Semiha ve Serkan ile istavrit ziyafeti yaptık. Eşimin balık alayımmı sorusunu çok bekliyorum. çünkü eşim etten başka herşeyin yalan olduğunu düşünenlerden:)) sanırım sadece ben mutlu olayım diye istemeye istemeye balık alıyor. Eşimle Serkan ne kadar ''etin dışında bişeyden tad alamıyoruz'' diye söylenerek sofraya oturdularsa da balığı silip süpürdüler. gözümden kaçmadı::)) Ama bu balıklara da kim hayır diyebilir ki...

BALIK MENÜ:

. istavrit tava
. mercimek çorbası
. ekşili ıspanak
. fasulye piyazı
. domates ezme
. mevsim salata
. turp,havuç,kırmızı lahana


EKŞİLİ ISPANAK;
.yarım kg ıspanak
.3-4 tane sarımsak
.1 kaşık salça
.3-4 kaşık zeytinyağı
.3-4 kaşık nar ekşisi

yapılışı; ıspanakları doğaramadan haşlayın. tabağa alın. tavaya yağı alın. üzerine doğranmış sarmısakları ve salçayı alın. sos hazırlayın. ıspanağın üzerine sosu dökün. en son nar ekşisini dökün. ekşili ıspanak hazır.

FASULYE PİYAZI;

.250 gr kuru fasulye
.3-4 kaşık zeytinyağı
.1 kuru soğan
.1 kaşık salça
.maydonoz
.taze soğan
.1 havuç
.pul biber, karabiber, sumak

kurufasulyeleri sıcak suya ıslayın mümkünse 1 gece önceden daha sonra  haşlayın. soso için ; tavaya zeytinyağını alın(yada sıvıyağ) üzerine yemeklik doğranmış soğanı koyun. soğanlar iyice öldükten sonra salça ve baharatları atın. sosu kuru fasulyeyle karıştırın. maydonoz ve taze soğanı doğarayıp onları da karıştırın. ekşi sevenler limon ve nar ekşisi de kullanabilir.


    Memleketi GÖRELE' den bana fındık getiren sarkadaşım SEYHAN' a çok teşekkür ederim.

2 yorum:

fotoseyhan dedi ki...

Afiyet olsun arkadaşım :)

Unknown dedi ki...

sen bu fındıklarıda değerlendirirsin dedin ya akşam değerlendirdim yayınlıycam:))

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM