RSS

Pages

24 Nisan 2013 Çarşamba

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Resulullah (sav) efendimiz buyurdular ki: "Dünyada zahidlik, helal olanı haram etmek veya malı ziyan etmekle olmaz. Gerçek zahidlik, Allah`ın elinde olana, kendi elinde olandan daha çok güvenmen ve bir müsibete düştüğün zaman getireceği sevabı sebebiyle, onun devamına rağbet göstermendir." [Rezin şunu ilave etti: "Zira Allah Teala Hazretleri şöyle buyurmuştur: "Bu, kaybettiğinize üzülmemeniz ve Allah`ın size verdiği nimetlerle şımarmamanız içindir" (Hadid 23)]





         ASLINDA BİLDİĞİMİZ DOLMA AMA BEN TAZE DOLMAYI PİŞİRDİĞİMDE DOLMANIN BİBERLERİNDEN GELEN ÇİĞ KOKUYU SEVMEDİĞİM İÇİN YAZIN DOLMA YAPMAYI PEK SEVMEZDİM. FARK ETTİM Kİ  DOLMAYI YAPIP FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİNCE LEZZET İÇ İÇE GEÇİYOR. ÇİĞ TAT KALMIYOR. 

MALZEMELER;
.1 KG dolmalık biber
.2 bardak pirinç
.1 kuru soğan
.maydanoz
.dereotu
.1 domates
.1 kaşık salça
.baharatlar
.nar ekşisi
.tuz
.sıvıyağ

üzerine sos için;
.3-4 sarımsak
.1 kaşık salça
.1 çay bardağı su

YAPILIŞI;
.Dolmalık biberlerin içini boşaltıp yıkayın.
.biber kapta pirinçleri yıkayın. 
.üzerine minik doğradığınız soğan, domates, maydanoz ve dere otunu koyun.
.diğer malzemeleri de koyun ve karıştırın.
.hazırladığınız malzemeyle biberlerin içini doldurun.domatesten kapaklar yapın biberlerin ağzına.
.tencereye dizin. üzerine sıcak su boşaltıp pişmeye bırakın.
.piştikten sonra bir fırın kabına alın. 
.üzerine sos malzemeleri ile yaptığınız sosu döküp fırına verin.
.üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM