RSS

Pages

26 Mayıs 2013 Pazar

BAKLA PİLAKİ


İnsanlar, (sadece) “İman ettik” diyerek, 
sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun, onlardan öncekileri sınadık; 
Allah, gerçekten doğruları da bilmekte ve gerçekten yalancıları da bilmektedir. 
(Ankebut Suresi, 2-3) 

       

        ANLATMIŞTIM BAKLA KÜLTÜRÜM YOK DİYE. İKİ HAFTADIR BAKLAYA TAKTIM.SEVDİM TADINI. YEMEĞİNİ YAPTIM. SALATASI DA GÜZEL OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM. YEMEĞİNDEN DAHA GÜZEL OLDU. TABİ SALATA DAHA ÇEKİCİ GELDİĞİ İÇİN BANA BAKLANIN BU HALİNİ TERCİH EDERİM.


MALZEMELER:
.1 KİLO İÇ BAKLA
.YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
.1 PATATES
.1 HAVUÇ
.1 KURU SAĞAN
.YEŞİL SOĞAN
.MAYDANOZ
.TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
.LİMON VEYA NAR EKŞİSİ

YAPILIŞI;
.BAKLALARI SICAK SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN.
.BİR TENCEREYE ZEYTİN YAĞINI VE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI KOYUN.
.SOĞANLAR PİŞİNCE İÇİNE KÜÇÜK KÜP HALİNDE DOĞRADIĞINIZ PATATES VE HAVUÇLARI KOYUN.
.HAVUÇ VE PATATES TAM PİŞMEDEN(HAFİF YUMUŞAMASI GEREKİR) İÇİNE HAŞLAYIP SÜZDÜĞÜNÜZ BAKLALARI ATIN.
.BAHARATINI VE TUZUNU ATIN.
.1 BARDAK KADAR SICAK SU KOYUN ÜZERİNE PİŞSİN.PATATESLER VE HAVUÇLAR YUMUŞAYINCA KAPATIN. SERVİS TABAĞINA ALIN.
.DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZ VE YEŞİL SOĞANI ÜZERİNE DÖKÜP KARIŞTIRIN.
.LİMON VE NAR EKŞİSİ ÜZERİNE DÖKÜN.

AFİYET OLSUN...


.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM