RSS

Pages

19 Ağustos 2013 Pazartesi

MISIR ZULMÜ

 Bin zulme uğrasan da, bir zulüm yapma. HZ ALİ

      Neden Dünya da ki zulüm kime yapılırsa yapılsın aynı tepki verilmiyor? Neden bir çocuğun ölmesi kimsenin umurunda değil? Neden bir çocuğun annesiz kalması bu kadar önemsiz? Neden bir insan canı ekrandan silindiğinde aklımızdan da silinip gider? 
            Hak aramak sadece Türkiye de olduğu zaman değerli de Dünyanın her hangi bir yerinde olunca mı değersizleşiyor. Amacım herhangi bir milleti, ırkı veya dini savunmak değil. Ama sosyal medya dediğiniz şu illetTe neden her şeyle dalga geçmek bu kadar basit? Neden Gezi parkında hakkını arıyor diye  toma'nın önünde duran kızı kahraman ilan ediyorsunuz da Mısır da hakkını arayan Rabia ile dalga geçiyorsunuz? 
      HEY Size diyorum hümanist geçinenler, adaletli olun zulüm her yerde zulümdür. Gezi parkında zulümdür,Mısır'da da zulümdür, Suriye de de zulümdür.  Siz hiç savaş yaşamadınız değil mi? Sizin çocuğunuz, kardeşiniz, babanız, anneniz, kocanız ölmedi değil mi? Bilgisayar ekranın da her şeyle dalga geçebilirsiniz değil mi? 
          Hey size diyorum modern düşündüğünü sanan taş devri insanları, sizin kadar ileri görüşlü, sizin kadar hümanist, sizin kadar adaletli, hakkı hukuku gözeten yok değil mi? Aklınız ancak el hareketleriyle, sembollerle değil mi? İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR...

KENDİNİZE GELİN. HER ZAMAN HER YERDE TÜM İNSANLIĞA KARŞI DİL, DİN,IRK GÖZETMEDEN ADALETLİ DAVRANIN.

















                       

                         

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM