RSS

Pages

30 Aralık 2013 Pazartesi

FIRINDA KARNABAHAR




       KARNABAHAR KIZARTIP ÜZERİNE YOĞURT DÖKÜP YEMEYE BAYILIRIM. AMA GEL GÖR Kİ KIZARTMA YAPMAK HİÇ İŞİME GELMEZ. HEM SAĞLIKSIZ. HEM DE KIZARTMANIN ARKASINDAN YAPILAN TEMİZLİK HİÇ HOŞ OLMUYOR. O YÜZDEN FIRINDA DENEYEYİM DEDİM. KIZARTMANIN YERİNİ TUTMASA DA GÜZEL OLDU. DAHA HAFİF VE İÇİNDEKİLERDE GÖRECEKSİNİZ GAYET SAĞLIKLI BİR YEMEK OLDU. ÇOCUKLARINIZ İÇİN(EĞER YEDİRMEYİ BAŞARIRSANIZ) MÜKEMMEL.

MALZEMELER;
.YARIM KİLO KARNABAHAR
.SICAK SU
.1,5 BARDAK SÜT
.2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
.1 YEMEK KAŞIĞI UN
.1 SU BARDAĞI YOĞURT
.1 YUMURTA

YAPILIŞI;
.KARNABAHARIN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU KOYUN VE HAŞLAMAYA BIRAKIN.
.KARNABAHAR HAŞLANIRKEN BEŞAMEL SOS HAZIRLAYIN. BİR TENCEREYE TERE YAĞINI ALIN.
.YAĞ ERİYİNCE ÜZERİNE UNU KOYUN VE KAVURUN.
.UN PEMBELEŞİNCE SÜTÜ KOYUN. KATILAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN. 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ EKLEYİN İÇİNE.
.HAŞLANAN KARNABAHARI FIRINA VERECEĞİNİZ KABA ALIN VE PARÇALARA AYIRIN.
.ÜZERİNE HAZIRLADIĞINIZ SOSU DÖKÜN.
.YOĞURDUN İÇİNE YUMURTAYI KIRIN VE KARIŞTIRIN. BU KARIŞIMI DA KARNABAHARIN ÜZERİNE DÖKÜP. FIRINA GÖNDERİN.
.180 DERECEDE PİŞMEYE BIRAKIN. ÜZERİ PİŞENE KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM