RSS

Pages

14 Temmuz 2013 Pazar

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ-RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ


“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” ( Bakara, 185)




EVDE PİDE YAPTIM
RAMAZAN PİDESİZ OLMAZ AMA DEĞİL Mİ? EVDE PİDE DENEDİM ASLINDA YAPILABİLİYOR VE ZEVKLİ BİR İŞ ASLINDA. BİR DE SICAK SICAK FIRINDAN EKMEK ÇIKARMAK HOŞ OLUYOR. 
RAMAZAN DA DAHA FAZLA YEMEK YAPILIYOR DAVETLER DE FAZLA, YEMEKLER BİRİKTİ AMA PAYLAŞIM YAPAMIYORUM YORGUNLUKTAN. SİVAS'A GELDİM ANNEMLERE ÇOK ŞÜKÜR. TATİLDE DİNLENECEKSİN DEMİŞLERDİ BANA. NEDEN DİNLENEMİYORUM ACABA. DİNLENEMEDEN TEKRAR OKUL BAŞLAYACAK ANLAŞILAN. NEYSE ALLAH BÖYLE GÜNLER, BÖYLE YORGUNLUKLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH. 

ŞİMDİ SİZE BİR HAMUR VE 3 FARKLI TADIN TARİFİNİ VERECEĞİM. 
HAMURUN MALZEMELERİ;
.1 YAŞ MAYA
.1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
.1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
.2 BARDAK ILIK SU
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
.ALDIĞI KADAR UN

HAMURUN MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN BİR HAMUR ELDE EDİN. ÜZERİNİ KAPATIN.EN AZ 1 SAAT DİNLENMEYE BIRAKIN. KABARANA KADAR DİNLENSİN.
BAYA ÇOK HAMUR OLUYOR. BEN KUŞBAŞILI PİDE YAPTIM. HAMUR ARTTI. DİĞER GÜN TAHİNLİ ÇÖREK YAPTIM. YİNE ARTTI EN SON GÜN RAMAZAN PİDESİ YAPTIM. DOLAPTA DA SAKLANABİLEN BİR HAMUR. 3 GÜN KALABİLDİ. 


RAMAZAN PİDESİ TARİFİ;


     YUKARIDA Kİ TARİFİNİ VERDİĞİM HAMURDAN BİR PARÇA ALIN. ELİNİZLE VEYA MERDANE YARDIMI İLE AÇIN.ELİNİZLE RESİMDEKİ GİBİ ŞEKİL VERİN. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜN VE SUSAM ATIN. ASLINDA YUMURTA SÜRÜLMESE DE OLURMUŞ. TERCİHE KALMIŞ. DÜŞÜK ATEŞTE PİŞİRİN. 150 DERECEDE. PİŞTİKTEN SONRAKİ RESİMLERİ ÇEKEMEDİM. EZAN OKUNMUŞTU. SABIR EDEMEDİK YANİ.


   AYNI HAMUR İLE İKİNCİ TARİF KUŞBAŞILI KAŞARLI PİDE TARİFİ;




                 ÜST MALZEMELERİ İÇİN;
.300 GR KUŞBAŞI 
.3 YEŞİL BİBER
.1 KURU SOĞAN
.2 DOMATES
.2-3 KAŞIK SIVIYAĞ
.TUZ VE TOZ KIRMIZI BİBER
.100 GR KAŞAR 
.ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI;
.İLK BAŞTA KUŞBAŞINI TENCERE KOYUN KENDİ SUYUNDA HAŞLANSIN.
.ET HAŞLANIRKEN DİĞER MALZEMELERİ YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.ET SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA YAĞINI VE SIRASIYLA ÖNCE KURU SOĞANI SONRA BİBERİ KOYUN.
.BİBER VE SOĞAN PİŞTİKTEN SONRA DOMATES VE BAHARATLARI KOYUN. 
.SOĞUMAYA BIRAKIN. 
.YUKARIDA TARİFİNİ VERDİĞİMİZ HAMURDAN ELMA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARIP YUVARLAYIN. 
.OKLAVA VEYA MERDANE İLE ÜZERİNE UN ATARAK UZUNLAMASINA AÇIN.
.HAZIRLADIĞINIZ İÇ MALZEMESİNİ HAMURUN ÜZERİNE YAYIN. 
.UÇLARINDAN TUTARAK KAPATIN VE İKİ UCUNDAN TUTARAK TEPSİYE YERLEŞTİRİN. 
.HEPSİNİ YAPTIKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜN. 
. 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN. 
.HAMURU PİŞTİKTEN SONRA FIRINI KAPATACAĞINI ZAMAN KAŞARLARI ÜZERİNE KOYUN VE FIRINI KAPATIN.




AYNI HAMUR İLE 3. TARİF SAHURDA ŞEKERLİ SEVENLER İÇİN FARKLI BİR TAT OLABİLİR;

TAHİNLİ ÇÖREK;





 YİNE AYNI HAMURLA YAPIYORUZ. HER HAMUR TOPU İÇİN  4-5 KAŞIK TAHİN, 2 KAŞIK ŞEKER VE 2 KAÇIK CEVİZ GEREKİYOR. ÜSTÜNE YUMURTA İSTEĞE KALMIŞ. 

     HAMURU AÇIN, ÜZERİNE TAHİNİ SÜRÜN. ŞEKERİ ATIN VE CEVİZLERİ SERPİN. UZUN RULO HALİNE GETİRİN VE RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KIVIRIN. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜN VE ŞEKER ATIN.  180 DERECEDE PİŞİRİN.  YALNIZ BU ÇÖREĞİ FIRINDAN ÇIKTINDAN SONRA HEMEN YEMEMENİZİ TAVSİYE EDERİM HAFİF SOĞUYUNCA DAHA ÇOK TADINA VARIYORSUNUZ. 

AFİYET OLSUN....








Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM