RSS

Pages

29 Ekim 2013 Salı

KANDIRA KERPE















             KANDIRA DA GİTMEKTEN EN ÇOK ZEVK ALDIĞIM, HUZUR BULDUĞUM, DOĞASIYLA DENİZİYLE HARİKA BİR YER KERPE. MAVİ İLE YEŞİLİN KARIŞTIĞI MANZARASI İLE KENDİNİZİ BİR KART POSTALIN İÇERİSİNDE ZANNETTİĞİNİZ CENNET GİBİ BİR YER. DÜN 29 EKİM TATİLİ VE HAVANIN MUHTEŞEM OLMASINI FIRSAT BİLİP GİTTİK. BU ARALAR FIRSAT BULDUKÇA GİDİYORUZ. NEYSE Kİ EŞİM BİR OLTA ALDI BALIK TUTMA HEVESİNE SIK SIK GİDİYORUZ. BU DA HEM BENİM HEM DE OĞLUMUN FAZLASIYLA İŞİNE GELİYOR. HENÜZ BALIK TUTAMASAKTA OLACAK BİR GÜN İNANIYORUM. YA DA OLMASA DA ÇOK SIKINTI DEĞİL BEN BİR DENİZ HAVASI ALIYORUM KERPEYİ GÖRÜYORUM. OTURUP MÜTHİŞ GÜN BATIMINI İZLİYORUM. YETMEZ Mİ? FOTOĞRAFLARA BAKIN BÖYLE BİR GÜN BATIMI VAR MI? MUHTEŞEM GÜZELLİĞE BAKIN. BUNU GÖRÜP DE MUTLU OLMAYAN OLABİLİR Mİ? FIRSATINIZ VARSA KERPEYE UĞRAYIN DERİM.

 MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR İÇİN ZEYNEP VE GÖZDE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
"Devamını Gör" ...

23 Ekim 2013 Çarşamba

ZEYTİNLİ RULO POĞAÇA

FATİHA SURESİ
Bismillahirrahmanirrahim.
"Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn."
Anlamı : "Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. "
Bir Kudsi Hadis’i Rasulullah (S.A.V) Efendimiz şöyle izah etmiştir.
 Kul Namazında:
  • Elhamdü li’llahi Rabbi’l-Alemin” dediği zaman
    Allahü  Teala:
    -”Bana hamd etti”
  • Kul ;
    -” Er-Rahmani’r-Rahim.” dediği zaman
    -Allahü Teala “Kulum,beni umumi ve hususi merhametle andıBana sena etti.” buyurur.
  • Kul; “Malik Yevmi’d-din” dediği zaman
    Allahü Teala ” Kulum ,beni tazim etti;Beni yüceledi.” buyurur.
Buraya kadar olan ayet-i kerimeler,kulun,Allahu Teala’ya hamd ve senasıdır.Buaradna sonraki ayetler ise kul ile ilğilidir
  • Kul ;  iyyake na’büdü ve iyyake nestein.” dediği zaman
    Allahü Teala; ” Bu benimle kulum arasındadır.İbadet bana,yardımda kuluma aittir.kulumun istediği verilecektir.” buyurur.
  • Kul; ” İhdina’s-sıratal’mustakim.Sırate’l-lezine en amte aleyhim,Gayri’l-mağdubi aleyhim vela’d-dallin.” dediğinde
    Allahü Teala ; “Bu istek kula aittir.Ona,istediği verilecektir.” buyurur.

ZEYTİNLİ RULO ÇÖREK 
ZEYTİNLİ ÇÖREK
ZEYTİNLİ POĞAÇA

                OĞLUMUN ERKEN UYUMASINI FIRSAT BİLEREK HEMEN BİR ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTEDİM. BU ARALAR OĞLUMU UYUTMAKTA ZORLANDIĞIMIZ İÇİN İNTERNET AKLIMIZA BİLE GELMİYOR. BÜYÜDÜKÇE DAHA ZEVKLİ VE ÇOK DAHA YORUCU HALE GELMEYE BAŞLADI OĞLUM. UYUTTUĞUMUZ ZAMAN BİZDE BİTMİŞ OLUYORUZ. DİŞ ÇIKARIYOR SÜREKLİ BU DA DOĞAL OLARAK HUZURSUZ EDİYOR. ÖZELLİKLE GECELERİ UYKU YOK BANA.
            UZUN SÜRE ÖNCE YAPMIŞTIM ASLINDA BU ZEYTİNLİ RULOLARI AMA DEDİĞİM GİBİ PAYLAŞAMADIM. İSMİNİ BİLMİYORUM. TAMAMEN SPONTANE GELİŞMİŞ BİR ŞEYDİ. ZEYTİNLİ POĞAÇA VE AÇMA YAPMIŞTIM DAHA ÖNCE AMA BUNLAR DAHA LEZZETLİ OLDU. MİNİK MİNİK SEVİMLİ AYNI ZAMANDA.

HAMURU İÇİN MALZEMELER;
.1 SU BARDAĞI SU
.2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
.1,5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
.1 TATLI KAŞIĞI  TUZ
.1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA
. ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN;
.ZEYTİN EZMESİ
. ÜSTÜ İÇİN YUMURTA

YAPIŞI;
.HAMUR İÇİN ÖNCE BİR KABA SIVI OLAN ŞEYLERİ KOYUN.
.ÜZERİNE KURU MAYAYI KOYUN. ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ UN KOYUN YOĞURUN.
.HAMURU DİNLENMEYE BIRAKIN. EN AZ 1 SAAT.
.ASLINDA HAMUR NE KADAR ÇOK KABARIRSA O KADAR İYİ OLUYOR TADI. VAAKTİNİZ VARSA 2 SAAT DİNLENDİRİN.
. HAMURU 3 PARÇAYA AYIRIN.
. 1 PARÇAYI MERDANE YADA OKLAVA İLE İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIN. ELİNİZLE BİLE AÇABİLİRSİNİZ ASLINDA. KALIN OLACAK ÇÜNKÜ.
.ÜZERİNE 2 KAŞIK ZEYTİN EZMESİNİ SÜRÜN VE RULO HALİNDE SARIN.
.BIÇAKLA KESİN VE TEPSİYE YERLEŞTİRİN.
.DİĞER HAMURLAR İÇİNDE AYNI ŞEYİ YAPIN.
.ÜZERLERİNE YUMURTA SÜRÜN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...



"Devamını Gör" ...

12 Ekim 2013 Cumartesi

VE DAĞLAR YANKILANDI



İYİ ŞEYLERİN HİÇ BİRİ BEDAVA DEĞİLDİ. SEVGİ BİLE. HER ŞEYİN BEDELİNİ ÖDÜYORDUN. VE EĞER YOKSUNSAN, ELİNDE Kİ TEK NAKİT  KAHIR ÇEKMEKTİ.''

      '' BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ'' VE ''UÇURTMA AVCISI'' NIN YAZARININ SON KİTABI. BÜYÜK BİR İŞTAHLA BAŞLAYIP 1 HAFTA İÇİNDE BİTİRDİM. DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDA YAŞAYAN İNSANLARIN KESİŞEN HAYATLARI. FAKİRLİĞİ, ZENGİNLİĞİ, BİR BABANIN ÇARESİZLİĞİ, BU DÜNYADA YALNIZ KALMAYI, FEDAKAR ANNELERİ, ÇOCUĞUNU TERK EDİP GİDEN ANNELERİ, AŞKI, NEFRETİ, TERCİHLERİ,SAVAŞI, İYİLİĞİ, KÖTÜLÜĞÜ...
VE HAYATA DAİR BİR ÇOK DUYGUYU FARKLI HAYATLARDA DERİNLEMESİNE YAŞAYACAĞINIZ BİR KİTAP. SONUNUN İSTEDİĞİM GİBİ BİTMEMESİ BİRAZ BURUKLAŞTIRDI BENİ AMA. YİNE DE KARAKTERLERİN HALA ETKİSİNDE KURTULMUŞ DEĞİLİM. BÖLÜM BÖLÜM FARKLI İNSANLARIN KESİŞEN HAYATLARINI ANLATAN İLK KİTABIM ''İTALYANCA AŞK BAŞKADIR.'' KİTABIYDI. O DA HERKESE TAVSİYE ETTİĞİM BİR KİTAPTIR. BU TARZ KİTAPLARIN KÖTÜ YANI SONRASINDA OKUDUĞUNUZ KİTAPTAN TAT ALAMAMANIZ.
"Devamını Gör" ...

10 Ekim 2013 Perşembe

SOĞAN ÇORBASI

AYETEL KÜRSİ
Allah… O’ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir.
O’nu uyuklama ve uyku tutmaz.
Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur.
İzni olmaksızın O’nun Katında şefaatte bulunacak kimdir?
O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar.
O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır.
Onların korunması O’na güç gelmez.
O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Sıkıntılı anlarda Ayetel Kürsi okunursa sıkıntı geçer. Tehlike durumunda okunursa o tehlikeden kurtulunur.
Gece yatarken okuyan kendini güven içine aldığı gibi ailesini ve komşusunuda koruyup güven içine alır.
Her farz namazını mütakip Ayetel Kürsi okuyan ikinci bir namaza kadar korunmuş olur. Yatarken okuduğunda 2 melek onu korumakla görevlendirilir.
Ayetel Kürsiyi her farz namazının arkasından okuyana Cennetin 8 kapısı birden açılır dilediğinden içeri girer. ALLAH okuyana; şükredenlerin kalblerini sıddıkların amellerini ALLAH’a dost doğru yönelenlerin sevabını verir. Ölünce doğruca Cennete girer. Muttakilerin elde edeceği mükafat verilir.
Ayetel Kürsi; okuyanı kötü ahlaktan kurtarır. Kişiyi ALLAH’a yöneltir.


Allahım bu yılımızı hayır etsin inşallah. Bir koşuşturma, telaş, üzüntü, stres, yorgunluk...İlk başta bakıcı stresi ile başladık. Sonra kürşad bebek. (Ve hala içimiz yanıyor.) Bu hafta da oğlum hasta oldu. Gerçi ufak bir üşütme diyelim. Burnu kapalı olduğu için 4-5 gece hiç uyutmadı bizi. Neyse ki şimdi iyi. Oğlum hastayken doğal antibiyotik olsun diye soğan çorbası yaptım. ilginç gelebilir aslında soğan çorbası ama tadı gayet güzel. Ve her çorbayı içmeyen oğlum bile beğendi.faydası olduğunu düşünüyorum. 


.3-4 orta boy soğan
.2-3 kaşık tereyağ
.1 su bardağı süt
.1 yemek kaşığı un
.4-5 bardak sıcak su
.nane
.et suyu(tablet değil kendi evde yaptığınız varsa ondan yoksa koymayın)

YAPILIŞI;
.soğanları uzun uzun doğrayın.
.tencereye tere yağını koyun.
.eridikten sonra soğanları üzerine koyun. pembeleşinceye kadar kavurun.
.üzerine unu koyun kavurun.
.üzerine sütü ve et suyunu koyup kavurmaya devam edin.
.sıcak suyu koyun üzerine.
.kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
.ve üzerine nane atın.

"Devamını Gör" ...

3 Ekim 2013 Perşembe

KARDEŞİMİN HİKAYESİ-ZÜLFÜ LİVANELİ

                       

              BİR SAHİL KASABASINDA İŞLENEN CİNAYET İLE BAŞLIYOR ROMAN. CİNAYETİ ARAŞTIRMAYA GELEN GAZETECİ KIZIN TANIŞTIĞI İLGİNÇ ADAMIN KARDEŞİNİN HİKAYESİ. ZÜLFÜ LİVANELİ ROMANLARI DEYİM YERİNDEYSE BİR SOLUKTA OKUNANLARDAN.  MERAK EDİP ÇABUCAK BİTİRECEKSİNİZ. FAKAT BU ROMANDA HEM CİNAYET HEM DE KARDEŞİN HİKAYESİ HER İKİSİ BİRDEN ANLATILDIĞINDAN ASLINDA İKİSİ DE SÖNÜK KALMIŞ DİYEBİLİRİM. CİNAYETİN İŞLEYİŞİNİN VEYA İŞLEYEN KİŞİNİN DAHA İLGİNÇ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ. VEYA KARDEŞİNİN HİKAYESİNİN DAHA İLGİNÇ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ. ÇOK KISA SÜREDE OKUDUM FAKAT ARADIĞIMI BULAMADIM DİYELİM.
"Devamını Gör" ...

KÜRŞAD BEBEK

   “Sabredenlere mükâfatları hesapsız ödenecektir.” (Zümer sûresi (39), 10)

           Allah anne babasına sabırlar versin. Kürşad bebek artık yok. Allah minik emanetini geri aldı. Anne babasına şefaat etmek için doğdu o. Belki de anne babasının bu dünya da ki imtihanıydı. Daha 2 haftalıktı minik kalbi kocaman ameliyata girdiğinde. Dayanamadı... nasıl dayansın ki. çok minikti kalbi.  ''Başımız sağ olsun'' sözü ona yakışmayacak kadar küçüktü. ''Allah rahmet eylesin'' sözü ona yakışmayacak kadar günahsızdı. Dilimiz lal oldu konuşamadık. Sadece bir kelime döküldü herkesin ağzından ''SABIR''.  Zor biliyorum. sabretmesi zor. Ama alan Allah sabrını da verecektir.  Allah'a sığınmaktan başka elimizden gelen bir şey yok.  peygamber efendimiz bir hadis-i şerifin de;

"Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz.”

     diyor. Kürşad bebekte anne ve babasını bekleyecek orada inşallah.
"Devamını Gör" ...

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM