RSS

Pages

21 Şubat 2014 Cuma

MUHALLEBİSİ KENDİ İLE PİŞEN KEK


MUHALLEBİ KEK
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
KAKAOLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

                         

                       İSMİNE BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM NE YAZSAM BİLEMEDİM. HEPSİNİ BİRLİKTE YAZDIM. ŞİMDİ SİZİNLE MÜTHİŞ BİR KEK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM. DAHA ÖNCE    muhallebili limonlu kek  ŞEKLİNDE PAYLAŞMIŞTIM MUHALLEBİSİ KENDİ İLE PİŞEN KEKİ. KAKAOLU İÇİ HİNDİSTAN CEVİZLİ OLANININ DA MÜTHİŞ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM VE DE TAHMİN ETTİĞİM GİBİ OLDU. YAŞ PASTA GÖRÜNÜMÜNDE AMA DAHA PRATİK VE LEZZETLİ.


MALZEMELER;

KEKİ İÇİN;
.3 YUMURTA
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.1 SU BARDAĞI SÜT
.1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
.1 PAKET KABARTMA TOZU
.1 PAKET VANİYA
.UN
.3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

MUHALLEBİSİ İÇİN;
.3 SU BARDAĞI SÜT
.3 YEMEK KAŞIĞI UN
.YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
.1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
.1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI;
.ÖNCE MUHALLEBİYİ PİŞİRMEK İÇİN SÜTÜ TENCEREYE KOYUN ÜZERİNE UNU VE ŞEKERİ KOYUP KARIŞTIRARAK KATILAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.KATILAŞINCA İÇİNE MARGARİNİ KOYUN VE ALTINI KAPATIN.
.İÇİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN VE KARIŞTIRIN. SOĞUMAYA BIRAKIN.
.MUHALLEBİ SOĞUYUNCAYA KADAR KEKİN HAMURUNU HAZIRLAYIN.
.3 YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPMA KABINA ALIP KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.4-5 DAKİKA.
.VE DİĞER MALZEMELERİ ÜZERİNE KOYUP 1-2 DAKİKA KADAR ÇIRPIN.
.FIRINI 5-10 DAKİKA ÖNCESİNDEN AÇIN.
.KEKİ PİŞİRECEĞİNİZ KABI YAĞLAYIN. KEK HAMURUNUN YARISINI KABA BOŞALTIN.
.ÜZERİNE SOĞUYAN MUHALLEBİYİ YAYIN.
.ONUN ÜZERİNE DE GERİ KALAN KEK HAMURUNU BOŞALTIN.
.180 DERECEDE PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM