RSS

Pages

29 Nisan 2013 Pazartesi

TEPSİ PİZZASI



107:1 -Dini yalanlayanı gördün mü?
107:2 -İşte o, öksüzü iter, kakar.
107:3 -Yoksulu doyurmaya önayak olmaz.
107:4 -Vay haline o namaz kılanların ki,
107:5 -Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler.
107:6 -Gösteriş yaparlar onlar,
107:7 -Ve yardımlığı sakınırlar (zekatı vermezler).




              MALZEMELER:

HAMURU İÇİN;
.YARIM PAKET YAŞ MAYA
.1 BARDAK SÜT
.YARIM BARDAK SIVI YAĞ
.1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.ALDIĞI KADAR UN

HAMURUN ÜZERİNE SOS İÇİN;
.1 SU BARDAĞI SU
.1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
.1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

ÜZERİ İÇİN;
.6-7 YEŞİL BİBER
.1 KIRMIZI BİBER
.ÇEYREK SUCUK- SOSİSTE OLUR VARSA
.SİYAH ZEYTİN
.YEŞİL ZEYTİN
.MISIR KONSERVESİ
.100 GR KAŞAR

YAPILIŞI;
.SÜT, YAĞ VE YAŞ MAYA BİR YOĞURMA KABINA ALINIR. MAYA ERİYENE KADAR BEKLEYİN.
.DİĞER HAMUR MALZEMELERİ ÜZERİNE EKLEYİN VE HAMUR YOĞURUN.
.MAYALANMAYA BIRAKIN.15-20 DAKİKA
.ÜZERİNİN BÜTÜN MALZEMELERİ DOĞRAYIN
.BİR TEPSİYİ YAĞLAYIP MAYALANAN HAMURU ELİNİZLE TEPSİYE YAYIN.
.ÜZERİNE SOSUNU SÜRÜN.
.BÜTÜN MALZEMEYİ ÜZERİNE EŞİT ŞEKİLDE YAYIN.
.FIRINA VERİN.HAMURU KIZARAN KADAR PİŞİRİN.
.FIRINI KAPATINCA RENDELENMİŞ KAŞARI ÜZERİNE YAYIN. SICAKLIĞIYLA ERİR.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM