RSS

Pages

30 Nisan 2013 Salı

ETLİ KABAK


Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da 
             nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı 
              bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de 
              onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran 
               Suresi,135)






          MALZEMELER;
.250 GR KUŞBAŞI ET
.1 KG KABAK
.2-3 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.4-5 YEŞİL BİBER
.4-5 SARIMSAK
.1 KAŞIK SALÇA
3-4 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.TUZ VE BAHARATLAR

YAPILIŞI;
.BÜTÜN MALZEMELERİ YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.TENCEREYE ETİ KOYUN.SULANACAKTIR. SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
.SUYU ÇEKEN ETİN ÜZERİNE YAĞINI KOYUN. ÜZERİNE AYNI ANDA SOĞAN VE YEŞİL BİBERLERİ KOYUN.
.SOĞANLAR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE SALÇA VE KABAKLARI KOYUN. KARIŞTIRIN.
.ÜZERİNE DOMATESLERİ KOYUN. KARIŞTIRIN.
.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
.FAZLA KARIŞTIRMANIZA GEREK YOK KABAKLAR EZİLİR ÇOK KARIŞTIRIRSANIZ.
.KAPAK KAPALI ŞEKİLDE KISIK ATEŞTE PİŞİRİRSENİZ SUYUNU BIRAKIR.
.SU DA KOYABİLİRSİNİZ AMA BEN SEBZE YEMEKLERİNİN ÇOK SULU OLMASINI SEVMEDİĞİMDEN KOYMADIM.
.SU KAYACAKSANIZ DA PİŞTİKTEN SONRA KOYUN.

AFİYET OLSUN...

.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM