RSS

Pages

30 Mayıs 2013 Perşembe

TÜRK USULÜ PİZZA



Dünya gecesinin aydınlatacak şemâların en güzeli ve parlağı: Edeptir.     
MEVLÂNA Celâleddin-i Rûmî (K.S.)







         SANIRIM SOĞAN VE SARIMSAK OLMADAN YEMEĞİN TADINI ALAMIYORUM ARTIK.  PİZZA YAPIYORUM SOĞANSIZ AMA EKSİKLİK HİSSEDİYORUZ. NEDEN OLMASIN Kİ? GAYETTE GÜZEL OLDU. BOL SOĞAN VE DOMATESLİ. EN AZINDAN CANINIZ PİZZA İSTEDİĞİNDE EŞİNİZİN SÖYLENMEDEN YİYEBİLECEĞİ BİR PİZZA. MALZEMELERİ DE EVİNİZ DE HER AN OLABİLECEK MALZEMELER.

HAMURU İÇİN;
.YARIM PAKET YAŞ MAYA
.1 SU BARDAĞI SÜT
.1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
.ALDIĞI KADAR UN

SOSU İÇİN;
.1 DOMATES
.2-3 SARIMSAK
.KEKİK
.1 KAŞIK SALÇA
.3-4 KAŞIK SU


ÜST MALZEMELERİ;
.1 KURU SOĞAN
.3 YEŞİL BİBER(KIRMIZI BİBER VARSA O DA ÇOK GÜZEL OLUYOR.)
.SUCUK
.1 DOMATES
.250 GR KAŞAR

ÜST MALZEMELERİ İSTEĞİNİZE KALMIŞ TABİ Kİ, MISIR, ZEYTİN, MANTAR, SOSİS VEYA SALAMDA OLABİLİR.


PİZZA HAMURU YAPIMI;
. UN HARİCİNDEKİ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALIN.
.ELİNİZLE YAŞ MAYA ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.
.YAVAŞ YAVAŞ UNUNU EKLEYİN.
.ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELENE KADAR YOĞURUN. ÇOK KATI BİR HAMUR OLMAYACAK.
.HAMURUN ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENMEYE BIRAKIN. VAKTİNİZ VARSA EN AZ 1 SAAT DİNLENMEYE BIRAKIN.

SOSU İÇİN;
.DOMATESİ RENDELEYİN VEYA BLENDIRDAN GEÇİRİN. BİR KASEYE ALIN.
.ÜZERİNE SARIMSAKLARI RENDELEYİN.
.KEKİK, SU VE SALÇASINI KOYUP KARIŞTIRIN.

.ÜST MALZEMELERİNİ DOĞRAYIN. BİR KABA ALIN. KAŞARI RENDELEYİN.
.HAMUR KABARDIKTAN SONRA PİZZAYI YAPACAĞINIZ TEPSİYİ YAĞLAYIN.
.HAMURU ELİNİZLE TEPSİYE YAYIN.
.ÜSTÜNE DOMATESLİ SOSU SÜRÜN.
.ÜSTÜNE KAŞARIN YARISINI HAMURUN ÜSTÜNE YAYIN.
.ÜST MALZEMELERİNİ YERLEŞTİRİN. FIRINA KOYUN.
.KISIK ATEŞTE PİŞİRİRSENİZ DAHA İYİ SONUÇ ALIRSINIZ. ÜST MALZEMELERİ ÇABUK PİŞMEMİŞ OLUR.
.PİŞTİĞİN DE FIRINI KAPATIRKEN KALAN KAŞARI ÜZERİNE YAYIN KAPATIN.
.5 DAKİKA SONRA HAZIR.


AFİYET OLSUN...





   

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM