RSS

Pages

14 Aralık 2013 Cumartesi

MUHALLEBİLİ LİMONLU KEK


MUHALLEBİSİ İLE BERABER PİŞEN KEK
LİMONLU KEK

LİMONUN FAYDALARI SEMİHA İÇİN GELSİN:)
LİMON: C vitaminibaşta olmak üzere A ve B vitaminleri açısından zengin bir besin meyve olan limon kendine has ekşi tatıyla salatalara ayrı bir lezzet verir. Kışın çorbamızın ve çayımızın hem lezzetini hem de şifasını arttıran limon, sıcak yaz günlerinde ise içimizi serinleten limonatanın da baş aktörüdür.
Limonun Faydaları: Vücuda güç verir. İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır. Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür. Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir. Kansızlığa karşı etkilidir. Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır. Sivilceleri ve nasırı azaltır.
Limon Nasıl Kullanılır? Daha çok limonun suyu salata ve yemeklerde kullanılır. Ayrıca çiçeklerinden, kabuklarından ve yapraklarından da faydalanılır. Kabukları haşlanıp suyu içilirse vücudu kuvvetlendirir ve vücuttaki kurtları dökmeye yardımcı olur. Limon suyu ile gargara yapılırsa ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarına iyi gelir. Limon, kabuklarıyla birlikte banyo suyuna sıkılıp bu su ile banyo yapılırsa kan dolaşımını hızlandırır ve cildi canlandırır.


Posted by Picasa


BİR İNTERNET SİTESİNDE GÖRÜP BAYA MERAK ETMİŞTİM. MUHALLEBİSİ İLE NASIL PİŞECEK?, PİŞTİKTEN SONRA GÖRÜNTÜSÜ NASIL OLACAK? BU KADAR SORU SORMAK YERİNE DENEMEKTE FAYDA VAR DEDİK. LEZZETLİ HATTA BAYA LEZZETLİ BİR KEK OLDU. LİMONLU KEKLERİ ÇOK SEVERİM. ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA LİMONU FAZLASIYLA KULLANIRIM. SİZE DE TAVSİYE EDERİM LİMONLU KEK. FERAH VE HAFİF OLUYOR.

MALZEMELER;
KEKİ İÇİN;
.3 YUMURTA
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.YARIM SU BARDAĞI SÜT
.YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
.1 PAKET KABARTMA TOZU
.1 PAKET VANİLYA
.1 LİMON
.ALDIĞI KADAR UN

MUHALLEBİSİ İÇİN;
.2,5 SU BARDAĞI SÜT
.YARIM SU BARDAĞI UN
.YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
.1 LİMON


YAPILIŞI;
.MUHALLEBİ YAPIMI İLE BAŞLIYORUZ. SÜTÜ TENCEREYE KOYUN. 
.ÜZERİNE UN VE ŞEKERİ KOYUP KARIŞTIRIN. 
.LİMONUN SUYUNU SIKIN MUHALLEBİYE KATIN. KABUĞUNU RENDELEYİN MUHALLEBİYE. 
.KATILAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN. SOĞUMAYA BIRAKIN. 

KEKİ İÇİN;
.3 YUMURTAYI ŞEKER İLE ÇIRPIN.
.ÜZERİNE SIVI YAĞ VE SÜTÜ KOYUN. KARIŞTIRIN. 
.LİMONU SIKIN VE KABUĞUNU DA RENDELEYİN.
.ALDIĞI KADAR UN KOYUN.
.KEK KABINI YAĞLAYIN. KEKİ DÖKÜN.
.ÜZERİNE SOĞUYAN MUHALLEBİYİ DÖKÜN VE ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITTIĞINIZ FIRINDA PİŞİRİN. 


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba en alta kek onun üstüne kremayı mı dökecez

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM