RSS

Pages

22 Aralık 2013 Pazar

SOĞAN KEBABI




Allah Rasûlü; “Din nasihattır, samimiyettir” buyurdu.
“Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk.
O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.


 



SOĞAN KEBABINI HABERLERDE GÖRMÜŞTÜM. KIŞIN SOĞANIN DOĞAL ANTİBİYOTİK OLDUĞU VE ETLE BULUŞUNCA BAYA SAĞLIKLI OLDUĞUNDAN BAHSEDİYORDU. MANTIKLI GELDİ BANA DA. DİĞER GÜN DENEDİM. GAZİANTEP YÖRESİNE AİT BİR YEMEK YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM. EĞER KURU SOĞAN SEVİYORSANIZ ÇOK GÜZEL BİR YEMEK. AMA SOĞANI BU ŞEKİLDE TÜM YEMEYENLER İÇİN UYGUN BİR YEMEK DEĞİL.

MALZEMELER;
.1 KİLO KURU SOĞAN(BENİM SOĞANLAR KÜÇÜKTÜ AMA BÜYÜK OLURSA İKİ PARÇAYA DA AYIRIP YAPILABİLİR.)
. 400-500 GR KADAR KIYMA
.3 TANE PATATES
.DOMATES VE BİBER
.KIRMIZI BİBER, TUZ

YAPILIŞI;
.ÖNCE KIYMANIN İÇERİSİNE TUZ ATIP YOĞURUN.
.SOĞANLARI SOYUN.KÜÇÜK DEĞİLSE İKİ PARÇAYA AYIRABİLİRSİNİZ.
.PATATES, BİBER VE DOMATESLERİ DOĞRAYIN.
.BİR SOĞAN BİR KÖFTE OLACAK ŞEKİLDE FIRIN KABINIZA DİZİN.
.ORTASINA PATATESLERİ KOYUN. PATATESLERİ BAHARATLAYIN.
.DOMATES VE BİBERLERİ KOYUN.
.FIRINA KOYUN. ORTALAMA YARIM SAATTE PİŞİYOR.
.SERVİS EDERKEN ÜZERİNE NAR EKŞİSİ DE DÖKEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM