RSS

Pages

6 Ocak 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE




Size ne oluyor da dünyada kazandığınız az bir şeye seviniyor, ahirette kaybettiğiniz birçok şeye üzülmüyorsunuz?
Hz. Ali (r.a.)

         DÖRT BİR TARAFTAN MİSAFİRLERİM VAR DİYEBİLİRİM. ZONGULDAK VE ANTALYA DAN MİSAFİRLERİM GELDİ. TUĞBA VE SEMİHA ARKADAŞLARIMIN ANNE VE BABALARI. EVDE İKİ ANNE VE BABA VARDI. YANİ OĞLUMA İKİ ANNEANNE VE DEDE GELDİ. COŞTU TABİ ODA. BAYA NEŞELENDİ. BÜYÜK ZEVKTİ EVDE ANNE BABA AĞIRLAMAK. OĞLUMLA GELEN MİSAFİRLERDEN BİR ŞEY ANLAMASAM DA GÜZELDİ.

MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
4 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ(İSTEĞE BAĞLI)
1 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN
.4 SU BARDAĞI SU
.3 SU BARDAĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN;BÜTÜN FINDIK

YAPILIŞI;
.ÖNCE ŞERBETİ OCAĞA KOYUN KAYNASIN.
.1 PAKET MARGARİNİ ERİTİP BİR KABA ALIN.
.ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP YOĞURUP BİR HAMUR  ELDE EDİN.
.HAMURLARI CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAYIP PİŞİRECEĞİNİZ TEPSİYE DİZİN.
.ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA 160-180 DERECEDE PİŞİRİN.
.FIRINDAN ÇIKINCA 5 DAKİKA KADAR BEKLETİN.
.TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLMASI GEREKİR.
.ŞERBETİ DÖKÜN VE ÜZERİNİ KAPATIP ŞERBETİNİ ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.

AFİYET OLSUN...
.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim. bloğumu beğendiğinize çok sevindim. sitenize bakıp eğer vaktim olursa tarif ekleyemeye çalışırım. görüşmek üzere

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM