RSS

Pages

19 Ağustos 2013 Pazartesi

MISIR ZULMÜ

 Bin zulme uğrasan da, bir zulüm yapma. HZ ALİ

      Neden Dünya da ki zulüm kime yapılırsa yapılsın aynı tepki verilmiyor? Neden bir çocuğun ölmesi kimsenin umurunda değil? Neden bir çocuğun annesiz kalması bu kadar önemsiz? Neden bir insan canı ekrandan silindiğinde aklımızdan da silinip gider? 
            Hak aramak sadece Türkiye de olduğu zaman değerli de Dünyanın her hangi bir yerinde olunca mı değersizleşiyor. Amacım herhangi bir milleti, ırkı veya dini savunmak değil. Ama sosyal medya dediğiniz şu illetTe neden her şeyle dalga geçmek bu kadar basit? Neden Gezi parkında hakkını arıyor diye  toma'nın önünde duran kızı kahraman ilan ediyorsunuz da Mısır da hakkını arayan Rabia ile dalga geçiyorsunuz? 
      HEY Size diyorum hümanist geçinenler, adaletli olun zulüm her yerde zulümdür. Gezi parkında zulümdür,Mısır'da da zulümdür, Suriye de de zulümdür.  Siz hiç savaş yaşamadınız değil mi? Sizin çocuğunuz, kardeşiniz, babanız, anneniz, kocanız ölmedi değil mi? Bilgisayar ekranın da her şeyle dalga geçebilirsiniz değil mi? 
          Hey size diyorum modern düşündüğünü sanan taş devri insanları, sizin kadar ileri görüşlü, sizin kadar hümanist, sizin kadar adaletli, hakkı hukuku gözeten yok değil mi? Aklınız ancak el hareketleriyle, sembollerle değil mi? İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR, İNSAN ÖLÜYOR...

KENDİNİZE GELİN. HER ZAMAN HER YERDE TÜM İNSANLIĞA KARŞI DİL, DİN,IRK GÖZETMEDEN ADALETLİ DAVRANIN.

















                       

                         
"Devamını Gör" ...

18 Ağustos 2013 Pazar

İNCİR REÇELİ YAPIMI

İncire, zeytine, Sîna dağına ve şu emîn beldeye andolsun.” (Tîn, 1-3)







        Kayınvaldemlerin ordan topladığım incirlerlerle Semiha'nın annesinin(ellerine sağlık) her sene bana gönderdiği incir reçelinden yapmaya çalıştım. Tabi ki Semiha'nın getirdikleri gibi olamaz ama yakın bir lezzet elde ettim. İncir Kuran-ı kerimde ismi geçen faydaları saymakla bitmeyecek bir meyve. 
            . Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum vefosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile Sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki Protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir veMagnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
- İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
- İncir, içerdiği ‘benzaldehit' adlı Maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.




MALZEMELER;
. 1 KG İNCİR
. 6 BARDAK ŞEKER
.4 BARDAK SU
.YARIM LİMON

YAPILIŞI;
.İNCİRLERİ TOPLADIĞINIZDA SAPLARINDA SÜT VARSA, SAPLARINI KESİP BİR GECE DOLAPTA BEKLETİN.
.ŞEKERİ VE SUYU BİR TENCEREYE ALIN KAYNATIN.
.KAŞIKLA BAKTIĞINIZDA ÇOK AKIŞKAN OLMAYACAK ŞERBETİ. TABAĞA ALIP ELİNİZLE KONTROL ETTİĞİNİZDE ÇOK AKIŞKAN OLMAYAN BİR KIVAMI OLACAK.
.LİMONUNU SIKIN.
.ŞERBETİN İÇİNE İNCİRLERİ ATIN. 10 DAKİKADA İNCİRLE KAYNADIKTAN SONRA KAPATIN.
.SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZA KOYUN.

AFİYET OLSUN...

"Devamını Gör" ...

16 Ağustos 2013 Cuma

BUZLUĞA FASULYE NASIL KONUR

HAYIRLI CUMALARINIZ OLSUN
Fasulye buzlukta nasıl saklanır?
   Derin dondurucuda fasulye nasıl saklanır?





             Muhakkak çoğunluğunuzun bildiği bir şeydir buzluğa fasulye konulması. Ama mutfakla yeni tanışanlar için hatırlatma diyelim. Kış ayları malum sebze bol olmuyor. Buzluğa koyduğum her şey benim için kurtarıcı niteliğinde. Sebzelerin kurularını da çok seviyorum aslında. Her sene fasulye,dolmalık biber, patlıcan kuruturum. Aklınızda olsun fasulye kurutması da çok lezzetli olur. Ama her yerde kurumuyor maalesef sebzeler. Nemli ortamlarda kurumaz. Ben genelde annemler de (Sivas'ta) kurutuyorum. Oturduğum yerde Kocaeli de kuruması mümkün değil. Geçen yıl arkadaşım dolmalık biberleri Antalya da kurutmaya çalışmıştı ama pek başarılı olamadı.

 MALZEMELER;
.FASULYE
.DOMATES
.YEŞİL BİBER


       MİKTARI SİZE KALMIŞ KAÇ KİLO YAPMAK İSTERSENİZ ARTIK. BİZ İKİ KİŞİ OLDUĞUMUZ İÇİN POŞETLERE 1 KİLODAN AZ KOYUYORUM. KALABALIK AİLE İSENİZ DAHA FAZLA KOYABİLİRSİNİZ.
.SADECE YAPMANIZ GEREKEN FASULYELERİ TEMİZLEYİN.
.ELİNİZLE VEYA BIÇAKLA DOĞRAYIN.TENCEREYE KOYUN.
.1 KİLO FASULYEYE 2-3 DOMATES GELECEK ŞEKİLDE DOĞRAYIN. FASULYELERİN ÜZERİNE KOYUN.
.YİNE 1 KİLO FASULYEYE 5-6 YEŞİL BİBER GELECEK ŞEKİLDE DOĞRAYIN VE HEPSİNİ KARIŞTIRIN.
.10-15 DAKİKA KENDİ SUYUNDA HAŞLANDIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKIN.
.BUZDOLABI POŞETLERİNE KOYUP HAVASINI ALIN. 
.POŞETİN AĞZINI BAĞLAYIP BUZLUĞA KOYUN.

AFİYET OLSUN...

"Devamını Gör" ...

13 Ağustos 2013 Salı

EVDE MEYVE SUYU YAPTIM


Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kattat (söz taşıyan) cennete girmeyecektir."





             UZUN BİR ARADAN SONRA YAYINA DEVAM. TV, TELEFON, İNTERNET KULLANMAK İSTEMEYECEĞİNİZ DOĞAYLA İÇ İÇE BİR YERDEYDİK. EŞİMLERİN TABİRİYLE '' YAYLA YAPTIK'' GELDİK. MARAŞ- ANDIRIN'IN YAYLASINDAYDIK. BOL BOL ORGANİK MEYVELER TOPLADIK. HER SANİYE MEYVE YEDİK DİYEBİLİRİM. SANIRIM BİR SENELİK VİTAMİNİMİZİ ALDIK. OĞLUM SABAHTAN AKŞAMA KADAR BAHÇEDEYDİ. TOPRAKLARIN, ÇİMLERİN ARSINDA EMEKLEDİ DURDU. BAHÇEYİ, MEYVELERİ ÇEKMEK İSTEDİM AMA İNAN FOTOĞRAF MAKİNESİNİ BİLE ELİME ALMAK İÇİMDEN GELMEDİ. ORGANİK ORTAMA TEKNOLOJİ SOKMAK İSTEMEDİM.
         DÖNÜŞTE KAYINVALİDEMİN TOPLADIĞI KIZILCIK KİRAZLARINI NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİM. KIZILCIK BİZİM SİVAS KÜLTÜRÜNDE OLMAYAN BİR ŞEY. YİNE FATOŞ ABLANIN TABİRİYLE(GÖRÜMCEM) ORGANİK BÖĞÜRTLEN, KIZILCIK VE KAYISININ KARIŞIMI BİR MEYVE SUYU YAPTIM OĞLUMA. GERÇİ OĞLUM İÇEMEDEN ÇOĞUNLUĞUNU BİZ İÇTİK.

        MALZEMELER;
.2 SU BARDAĞI KIZILCIK KİRAZI
.1 SU BARDAĞI BÖĞÜRTLEN
.10-15 KAYISI
.1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
.4-5 BARDAK SICAK SU


YAPILIŞI;
.KAYISILARIN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN. ŞEKER HARİCİNDE DİĞER MALZEMELERİ BİR TENCEREYE KOYUN VE 10-15 DAKİKA KAYNATIN. 
.OCAKTAN İNDİRİN VE TENCEREDEN SUYU İLE BİRLİKTE KEPÇE İLE ALIP EZEREK SÜZGEÇTEN GEÇİRİN. 
.BU İŞLEMİ İKİ KERE TEKRAR EDİN. 
.ÜZERİNE ŞEKERİ BOŞALTIN VE KARIŞTIRIN. ŞEKER ZORUNLU DEĞİL FAKAT KIZILCIK EKŞİ OLDUĞUNDAN TADI BAYA EKŞİ OLUYOR.
.SUYU AZ GELİRSE SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.


AFİYET OLSUN....
"Devamını Gör" ...

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM