RSS

Pages

30 Mayıs 2013 Perşembe

YOĞURTLU SEMİZOTU



Gezdim Halep ile Şamı, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep.  
  Yunus EMRE




        Semiz otunu yıkayıp yoğurtlardım. Ama bu sefer 3-4 kaşık zeytin yağı ile tavada kavurdum sonra yoğutladım. Daha güzel oldu deneyin bence. Yaz geldi artık her şeyi yoğutlarım ben. Cacık, semizotu, kızartmalar,fasulye... ne bulursam yoğurtlu yerim.İşe gitmeyecekseniz bir kaç sarımsak ta eklediğiniz zaman ohhh.
     
MALZEMELER:
. SEMİZOTU
.2-3 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.YOĞURT
.TUZ
.SARIMSAK

YAPILIŞI;
.SEMİZ OTUNU YIKAYIN VE SAPLARI İLE BİRLİKTE DOĞRAYIN.
.TAVAYA ZEYTİN YAĞINI ALIN. ÜZERİNE SEMİZ OTUNU KOYUN.
.ÇOK KAVURMANIZA GEREK YOK. 1-2 DAKİKA YETERLİDİR.
.SOĞUDUKTAN SONRA YOĞURDUN İÇİNE DÖKÜN. KARIŞTIRIN.
.SARIMSAKLARI DA İÇİNE RENDELEYİN VEYA HAVANDA DÖVÜP KOYUN.


AFİYET OLSUN...



"Devamını Gör" ...

TÜRK USULÜ PİZZA



Dünya gecesinin aydınlatacak şemâların en güzeli ve parlağı: Edeptir.     
MEVLÂNA Celâleddin-i Rûmî (K.S.)







         SANIRIM SOĞAN VE SARIMSAK OLMADAN YEMEĞİN TADINI ALAMIYORUM ARTIK.  PİZZA YAPIYORUM SOĞANSIZ AMA EKSİKLİK HİSSEDİYORUZ. NEDEN OLMASIN Kİ? GAYETTE GÜZEL OLDU. BOL SOĞAN VE DOMATESLİ. EN AZINDAN CANINIZ PİZZA İSTEDİĞİNDE EŞİNİZİN SÖYLENMEDEN YİYEBİLECEĞİ BİR PİZZA. MALZEMELERİ DE EVİNİZ DE HER AN OLABİLECEK MALZEMELER.

HAMURU İÇİN;
.YARIM PAKET YAŞ MAYA
.1 SU BARDAĞI SÜT
.1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
.ALDIĞI KADAR UN

SOSU İÇİN;
.1 DOMATES
.2-3 SARIMSAK
.KEKİK
.1 KAŞIK SALÇA
.3-4 KAŞIK SU


ÜST MALZEMELERİ;
.1 KURU SOĞAN
.3 YEŞİL BİBER(KIRMIZI BİBER VARSA O DA ÇOK GÜZEL OLUYOR.)
.SUCUK
.1 DOMATES
.250 GR KAŞAR

ÜST MALZEMELERİ İSTEĞİNİZE KALMIŞ TABİ Kİ, MISIR, ZEYTİN, MANTAR, SOSİS VEYA SALAMDA OLABİLİR.


PİZZA HAMURU YAPIMI;
. UN HARİCİNDEKİ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALIN.
.ELİNİZLE YAŞ MAYA ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.
.YAVAŞ YAVAŞ UNUNU EKLEYİN.
.ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELENE KADAR YOĞURUN. ÇOK KATI BİR HAMUR OLMAYACAK.
.HAMURUN ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENMEYE BIRAKIN. VAKTİNİZ VARSA EN AZ 1 SAAT DİNLENMEYE BIRAKIN.

SOSU İÇİN;
.DOMATESİ RENDELEYİN VEYA BLENDIRDAN GEÇİRİN. BİR KASEYE ALIN.
.ÜZERİNE SARIMSAKLARI RENDELEYİN.
.KEKİK, SU VE SALÇASINI KOYUP KARIŞTIRIN.

.ÜST MALZEMELERİNİ DOĞRAYIN. BİR KABA ALIN. KAŞARI RENDELEYİN.
.HAMUR KABARDIKTAN SONRA PİZZAYI YAPACAĞINIZ TEPSİYİ YAĞLAYIN.
.HAMURU ELİNİZLE TEPSİYE YAYIN.
.ÜSTÜNE DOMATESLİ SOSU SÜRÜN.
.ÜSTÜNE KAŞARIN YARISINI HAMURUN ÜSTÜNE YAYIN.
.ÜST MALZEMELERİNİ YERLEŞTİRİN. FIRINA KOYUN.
.KISIK ATEŞTE PİŞİRİRSENİZ DAHA İYİ SONUÇ ALIRSINIZ. ÜST MALZEMELERİ ÇABUK PİŞMEMİŞ OLUR.
.PİŞTİĞİN DE FIRINI KAPATIRKEN KALAN KAŞARI ÜZERİNE YAYIN KAPATIN.
.5 DAKİKA SONRA HAZIR.


AFİYET OLSUN...





   

"Devamını Gör" ...

28 Mayıs 2013 Salı

KEMAL TAHİR- ESİR ŞEHRİN İNSANLARI




          Ne zaman bir kaç tane popüler roman okusam araya eski Türk klasiklerinden sıkıştırmak isterim. Bana Türk filmi izliyormuşum gibi gelir. Yine Türk filmi tadında bir kitap. Kurtuluş savaşında esir düşen istanbul insanları. İnsanların çıkarları, bencillikleri.... Anadolu'ya yardım etmeye çalışan küçük toplulukların yaşadığı zorlukları anlatan, dili sade okunulası bir kitap.
       Kitabı okurken en çok düşündüğüm şey insanların dün, bugün ve yarın hep aynı olacaklarıdır. Düşman burnunun dibine kadar gelip şehrini esir alsa da tek düşündüğü şey aslın da para. Şehir esir düşmüşken ingilizlere yakın olup servet edinmeye çalışan insanların acınası yalakalık durumlarını mideniz bulanarak okuyacaksınız. Anadoluya yardım götürmek için her şeylerini feda eden insanları da saygıyla anarak okuyacaksınız. Film tadında bir kitap için iyi seyirler...
"Devamını Gör" ...

leyna' nın evi



     ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN okuduğum ikinci kitabı. SERENAD kitatabını okumuştum geçen yıl. Leyla'nın evi Serenad kadar etkileyici değil ama 3 günde okuyup bitirdiğim bir kitap.
      Geçmişten günümüze İstanbul'dan insan manzaraları bulacaksınız. toplumun ön yargılarının, bakış açısının leyla'yı hayatta ne kadar yalnız bıraktığına tanık olacaksınız. leyla ile birlikte İstanbul'da yalının bahçesinde olmak isteyeceksiniz. manolya kokusunu duyacaksınız. yasemin kokusunu duyacaksınız. Belki de üstünüzden bir martı geçecek. Hikayesi klasik olsa da okuyup bitirdiğiniz de leylayı düşüneceksiniz. İstanbul'u düşüneceksiniz. İstanbul'da ki hayatlar arasında ki uçurumları göreceksiniz.
       Zülfü Livaneli'nin anlatım şeklini seviyorum. Akıcı, yalın, her yaşa hitap eden bir kitap. Zülfü LİVANELİ kitaplarını okumalısınız. SERENAD okunması gereken kitaplardan. MUTLULUK kitabını da okumuştum ama etkilendiğim ve aklımda kalan bir kitap olmadı.
     Arkadaşlarım ''bu kadar koşuşturmanın arasında nasıl kitap okumaya vakit bulabiliyorsun?'' diye her zaman sorar. Ama inanın okumak istediğiniz zaman okursunuz. Sadece günlük TV seyrinizden 1 saat çalarsanız istediğiniz kadar kitap bitirebilirsiniz. ve TV olayını azalttığınız zaman göreceksiniz ki aslında ne kadar çok vaktimiz varmış. çocuğumuzla ilgilenmeye, kitap okumaya, yemek yapmaya, ev temizlemeye, uzanıp dinlenmeye, yürüyüşe çıkmaya, bloğumla ilgilenmeye... hepsine okuldan geldikten sonra vakit ayırabiliyorum. sadece yapmanız gereken TV izlemeyi azaltmak.deneyin lütfen.

"Devamını Gör" ...

DERE OTLU POĞAÇA

        ASLINDA MAYALI OLAN POĞAÇALARI DAHA ÇOK SEVERİM. AMA MAYALANMA OLAYINI BEKLEMEYE ZAMANINIZ YOKSA İDEAL BİR POĞAÇA. OKULDAN GELDİKTEN SONRA AKŞAM MİSAFİRLERİME HAZIRLANMAM İÇİN FAZLA VAKTİM KALMADIĞINDAN PRATİK BİR POĞAÇA OLDU. DEREOTU SEVER MİSİNİZ? BİLMEM AMA BEN ÇOK SEVERİM. ÖZELLİKLE KABAKLI OLAN YEMEKLERLE HARİKA BİR UYUMU VAR.  DEREOTUNUN ÇOK YAKIŞTIĞI BİR ŞEY DE BU POĞAÇA.


MALZEMELER:
.1 PAKET MARGARİN
.1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
.1 TATLI KAŞIĞI TUZ
.LOR VEYA PEYNİR
.DEREOTU
.ALDIĞI KADAR UN
.KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN;
.1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI;
.MARGARİNİ ERİTİN.BİR KABA ALIN.SOĞUMASINI BEKLEYİN.1 DAKİKA İÇİNDE SOĞUYACAKTIR ZATEN.
.SOĞUYUNCA ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ KOYUN VE YOĞURUN. KOPARDIĞINIZDA ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLACAK.
.İSTEDİĞİNİZ GİBİ ŞEKİL VERİN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN.
.ÇÖREK OTU ATIN.
.FIRINA VERİN.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

MİLKSHAKE (ÇİLEKLİ SÜT)

      SÜTÜ SEVMEYEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN İYİ BİR FİKİR OLABİLİR. DIŞARIDA İÇMEYİ ÇOK SEVDİĞİM MİLKSHAKE ASLINDA EVDE YAPIMI EĞLENCELİ VE KOLAY BİR İÇECEK. BENCE ÇOCUKLARINIZA DENEYİN EMİNİM ÇOK SEVECEKLERDİR. GERÇİ BEN KENDİME YAPIYORUM AMA:)) KENDİMİ ŞIMARTIYORUM ASLINDA BU İÇECEKLE. İSMİNİ DE SÖYLEYEMİYORUM Kİ. ÇİLEKLİ SÜT DESEM OLMAZ MI Kİ? ACABA. OLUR BENCE.

.2 BARDAK SÜT
.2 KAŞIK VANİLYALI DONDURMA
.10-12 ÇİLEK
.2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER(ŞEKERİ KENDİ İSTEĞİNİZE GÖRE AYARLAYIN.)
. ÇOCUĞUNUZ İÇİN YAPIYORSANIZ ŞEKER YERİNE BAL DA KOYABİLİRSİNİZ.

           SADECE YAPACAĞINIZ ŞEY BUNLARIN HEPSİNİ BİR KABA KOYUP BLENDIRDAN GEÇİRMEK. BUZ DOLABINDA BEKLETTİĞİNİZ ZAMAN ÜZERİNDE Kİ KÖPÜK KATILAŞIYOR. VE DAHA GÜZEL BİR HALE GELİYOR.
       HATTA KENDİNİZİ DAHA DA ŞIMARTMAK İSTİYORSANIZ ÜZERİNE KREM ŞANTİ YAPIP BARDAĞIN ÜSTÜNE ŞEKİL YAPABİLİRİSİNİZ.(CAFELERDE OLDUĞU GİBİ) KREM ŞANTİM KALMAMIŞTI YOKSA YAPMAYI DÜŞÜNMÜŞTÜM.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

26 Mayıs 2013 Pazar

BAKLA PİLAKİ


İnsanlar, (sadece) “İman ettik” diyerek, 
sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun, onlardan öncekileri sınadık; 
Allah, gerçekten doğruları da bilmekte ve gerçekten yalancıları da bilmektedir. 
(Ankebut Suresi, 2-3) 

       

        ANLATMIŞTIM BAKLA KÜLTÜRÜM YOK DİYE. İKİ HAFTADIR BAKLAYA TAKTIM.SEVDİM TADINI. YEMEĞİNİ YAPTIM. SALATASI DA GÜZEL OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM. YEMEĞİNDEN DAHA GÜZEL OLDU. TABİ SALATA DAHA ÇEKİCİ GELDİĞİ İÇİN BANA BAKLANIN BU HALİNİ TERCİH EDERİM.


MALZEMELER:
.1 KİLO İÇ BAKLA
.YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
.1 PATATES
.1 HAVUÇ
.1 KURU SAĞAN
.YEŞİL SOĞAN
.MAYDANOZ
.TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
.LİMON VEYA NAR EKŞİSİ

YAPILIŞI;
.BAKLALARI SICAK SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN.
.BİR TENCEREYE ZEYTİN YAĞINI VE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI KOYUN.
.SOĞANLAR PİŞİNCE İÇİNE KÜÇÜK KÜP HALİNDE DOĞRADIĞINIZ PATATES VE HAVUÇLARI KOYUN.
.HAVUÇ VE PATATES TAM PİŞMEDEN(HAFİF YUMUŞAMASI GEREKİR) İÇİNE HAŞLAYIP SÜZDÜĞÜNÜZ BAKLALARI ATIN.
.BAHARATINI VE TUZUNU ATIN.
.1 BARDAK KADAR SICAK SU KOYUN ÜZERİNE PİŞSİN.PATATESLER VE HAVUÇLAR YUMUŞAYINCA KAPATIN. SERVİS TABAĞINA ALIN.
.DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZ VE YEŞİL SOĞANI ÜZERİNE DÖKÜP KARIŞTIRIN.
.LİMON VE NAR EKŞİSİ ÜZERİNE DÖKÜN.

AFİYET OLSUN...


.

"Devamını Gör" ...

25 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇİLEKLİ PASTA



“Onun 
(insanın) önünden ve arkasından izleyenleri vardır, onu Allah’ın emriyle 
gözetip-korumaktadırlar. Gerçekten Allah, kendi nefis (öz)lerinde olanı 
değiştirip bozuncaya kadar, bir toplulukta olanı değiştirip-bozmaz. Allah bir 
topluluğa kötülük istedi mi, artık onu geri çevirmeye hiçbir (biçimde imkan)
yoktur; onlar için O’ndan başka bir veli yoktur.” (Rad Suresi, 11) 








          KANDIRANIN ÇİLEKLERİ MEŞHURDUR. PAZAR MÜTHİŞ ÇİLEKLERLE DOLU. ÇİLEKLERİ GÖRDÜKÇE ÖYLE ÇİLEKLİ PASTA YAPMAK İSTEDİM Kİ. BİR BAHANE ARIYORDUM SADECE. AKŞAM BAHANEYİ BULDUM. EYÜP VE ZEYNEP:))  MİSAFİRLERİM VARDI AKŞAM. HEMEN ÇİLEKLİ PASTA YAPAYIM DEDİM. ARKADAŞLARIM BANA HEP GÜLMÜŞTÜR PASTA YEMEYİ CANIM İSTEMEZ BENİM YAPAYI İSTER:)) YAPMIŞKEN YERİM SADECE:)  EYÜP VE ZEYNEP'LE GÜZEL BİR AKŞAMDI. MUHABBET SÜPERDİ. EVİMİZİ ŞENLENDİRDİLER. 
    EN SON EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASININ KALANINI ÖBÜR GÜN YEDİĞİMİZDE DAHA LEZZETLİ OLDUĞUNU FARK ETTİK. ONDAN PANDİSPANYA VE KREMAYI BİR GÜN ÖNCEDEN YAPMAYA KARAR VERDİM. YAPIP DOLAPTA DİNLENMEYE BIRAKTIM. 


PANDİSPANYA İÇİN;
.4 YUMURTA
.1 SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI
.2 SU BARDAĞI UN
.10 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.1 KABARTMA TOZU
.1 VANİLYA

YAPILIŞI;
.YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRPIN.
.ÜSTÜNE DİĞER MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRIN. ÇOK ÇIRPMAYIN.
.YUVARLAK BİR KALIBI MARGARİN İLE YAĞLAYIN. 
.180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. 


KREMA MALZEMELERİ;
.2 KUTU KREMA
.YARIM PAKET BİTTER ÇİKOLATA(40 GR)
.1 KAŞIK TEREYAĞ
.1 PAKET KREM ŞANTİ

YAPILIŞI;
.KREMALARI TENCEREYE BOŞALTIN.
.ISINAN KREMANIN İÇİNE BİTTER ÇİKOLATAYI ATIN KARIŞTIRIN.
.SOĞUMAYA BIRAKIN. SOĞUYUNCA ÜZERİNE TOZ KREM ŞANTİYİ BOŞALTIN. ÇIRPIN.
.BUZDOLABINDA DİNLENMEYE BIRAKIN. İLK BAŞTA SIVI GÖZÜKEBİLİR AMA DOLAPTA DURUNCA KATILAŞIYOR.


ÜZERİ İÇİN;
.1 PAKET KREM ŞANTİ
. 1 BARDAK SÜT
.10-15 ÇİLEK
.ARASI İÇİN;ÇİLEK VE KAYISIYI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.

DOLAPTA DİNLENEN KEKİ VE KREMAYI ÇIKARIN. KEKİ ORTADAN İKİYE KESİN. ARASINA KREMAYI SÜRÜN.KREMANIN ÜZERİNE ÇİLEK VE KAYISILARI DİZİN. DİĞER KEKİ ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. HAZIRLADIĞINIZ KREM ŞANTİYİ ÜZERİNE SÜRÜN. ÜZERİNİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. 

AFİYET OLSUN....



      
 

"Devamını Gör" ...

21 Mayıs 2013 Salı

CİĞER KAVURMASI



Erkek olsun, kadın olsun inanmış olarak kim 
salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar, bir ‘çekirdeğin 
sırtındaki tomurcuk kadar’ bile haksızlığa uğramayacaklardır. (Nisa Suresi, 124) 




     CİĞERİ HERKES SEVMEYEBİLİR. TABİ BENİM ÇEVREMDE YOK CİĞER SEVMEYEN:) BEN ÇOK SEVERİM. ARADA ÇOK CANIM ÇEKER. ÖZELLİKLE SİVAS'A GİTTİĞİM DE BABAMIN İLK YAPTIĞI ŞEY BANA CİĞER ALMAK(CANIM BABAM BENİM) SONRA KURBAN BAYRAMINDA APARTMANDA Kİ TÜM CİĞERLER BANA GELİR. O KADAR YANİ:)) SANIRIM ANLATABİLDİM CİĞER SEVGİMİ:)) NEYSE Kİ EŞİM DE SEVİYOR DA CİĞER AL DEDİĞİM DE KOŞARAK GİDİYOR. AYNI ŞEYİ BALIK İÇİN YAPMIYOR AMA:)) 


MALZEMELER:
.1 KİLO DANA CİĞER(KUZU DA OLUR TABİ)
.2 SOĞAN
.3-4 YEŞİL BİBER
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ(BEN ZEYTİN YAĞI KULLANIYORUM.)
.KIRMIZI TOZ BİBER 
.TUZ
.MAYDANOZ

YAPILIŞI;
.CİĞERİ TAVAYA KOYUN KAPAĞINI KAPATIN.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
.SU KOYMANIZA GEREK YOK. SUYUNU SALIYOR.
.SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
.SUYU BİTİNCE SIVI YAĞINI KOYUN.
.KURU SOĞANLARI BÜYÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYIN ATIN İÇİNE.
.BİBERLERİ DOĞRAYIN ATIN. 
.EN SON BİBER VE SOĞAN PİŞİNCE TUZUNU VE KIRMIZI BİBERİNİ ATIN.
.OCAĞI SÖNDÜRDÜKTEN SONRA DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZU ATIN. KARIŞTIRIN. 
.CİĞER SOĞANSIZ OLMAZ TABİ. YANINDAKİ SOĞANLAR İÇİN 1 SOĞAN, MAYDANOZ VE SUMAK YETERLİ. 

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

19 Mayıs 2013 Pazar

MANTARLI BÖREK


Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da 
               nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı 
               bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de 
               onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran 
               Suresi,135)

GEÇEN KAŞARLI MANTAR YAPARKEN AKLIMA GELDİ BEN BİR ZAMANLAR MANTARLI BÖREK YAPARDIM DİYE. BÖREKLERİN KRALI EŞİMİN TABİRİYLE. AMA ÇOK YEDİRİYOR. DİKKATLİ OLUN DERİM:))






MALZEMELERİ:
.5 YUFKA(BENİM YUFKALAR BAYA BÜYÜKTÜ MARKETLER DE SATILANLAR KÜÇÜK OLDUĞUNDAN 6 TANE DE KULLANABİLİRSİNİZ.)
 .2 YUMURTA
.2 KAŞIK YOĞURT
.1 ÇAY BARDAĞI SÜT
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

İÇ MALZEMELERİ;
.400 GR MANTAR (1 PAKET)
.2 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.3 YEŞİL BİBER
.1 KAŞIK SALÇA
.4-5 KAŞIK SIVI YAĞ
.TUZ, PUL BİBER, KARABİBER

YAPILIŞI;
. MANTARLARI DOĞRAYIP TENCEREYE KOYUN KISIK ATEŞTE TENCERENİN KAPAĞI KAPALI ŞEKİLDE PİŞİRİN. SUYUNU SALACAKTIR MANTAR. MANTARLAR PİŞMEYE YAKLAŞINCA TENCERENİN KAPAĞINI AÇIN Kİ SUYU KALMASIN.
. SUYUNU ÇEKİNCE İÇİNE İÇİNE SIVI YAĞ ARKASINDAN YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ KURU SOĞAN VE YEŞİL BİBERLERİ KOYUN.
.DOMATESİN KABUKLARINI SOYUN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN. SOĞANLAR PİŞİNCE ATIN İÇİNE.
.DOMATES PİŞİNCE BAHARATLARINI VE SALÇASINI ATIN.
.SOĞUMAYA BIRAKIN.
.SÜT, SIVI YAĞ, 1 YUMURTA VE YOĞURDU BİR KABA KOYUN VE ÇIRPIN.
.BÖREĞİ YAPACAĞINIZ TEPSİYİ YAĞLAYIN. İLK YUFKAYI ÜZERİNE YAYIN KENARLARINI DIŞINA SARKITIN.
.DİĞER YUFKALARI PARÇALAYIN ARALARINA SÜTLÜ KARIŞIMDAN KAŞIKLA YAYARAK. KAT KAT YERLEŞTİRİN.
.ORTAYA GELDİĞİNİZDE MANTARLI KARIŞIMI YAYIN TÜM TEPSİYE. SONRA YUFKALARI KAT KAT KOYMAYA DEVAM EDİN.
EN ÜSTÜNE GELİNCE SARKITTIĞINIZ YUFKAYI İÇE KATLAYIN.ÜZERİNE 1 YUMURTANIN SARISINI SÜRÜN.
.ÜZERİNE ÇÖREK OTU ATIN.

AFİYET OLSUN...
.





"Devamını Gör" ...

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ VE ÇİÇEKLERİM





   


      KEŞKE HAYATTA SAVAŞLAR HİÇ OLMASA DA BÖYLE KİTAPLAR YAZILMASA. SAVAŞ KİTAPLARI SEVİYORUM DİYORUM BAZEN SONRA DA KENDİ KENDİME KIZIYORUM. SAVAŞ KİTABI NASIL SEVEBİLİRSİN DİYE. SAVAŞLA İLGİLİ HİÇ BİR ŞEYİ SEVMEMELİ İNSAN. KİTAPTA OLSA. SAVAŞI EN ÇIPLAK ŞEKİLDE ANLATAN BİR KİTAPTIR. İKİ KADININ SAVAŞTA BİRBİRİNE NASIL TUTUNDUKLARINI ANLATIR. OKURKEN AĞLADIĞIM NADİR KİTAPLARDAN. ÖĞRENCİLERİMİN ÇOĞUNA OKUTTURDUĞUM BİR KİTAPTIR. OKUYALI UZUN SÜRE OLDU ASLIN DA AMA PAYLAŞMAK İSTEDİM. MUTLAKA OKUYUN DERİM.

     BUNLAR DA BENİM ÇİÇEKLERİM. ŞU SIRALAR BENİ MUTLU EDİYORLAR:))  KİTABIN ARKASINDA Kİ MENEKŞELERİ SEVGİLİ ARKADAŞIM ÜLGER ANNELER GÜNÜN DE HEDİYE ETTİ BANA. DİĞERLERİ DE BALKONU ŞENLENDİRDİLER. SOĞANLARIM ÇIKTI AMA MAYDANOZLARIM VE TERELERİM HALA ÇIKMA AŞAMASINDALAR.

"Devamını Gör" ...

18 Mayıs 2013 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


İftira Edenin Tevbesi   
Ancak bundan sonra tevbe edip 
ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. (Nur: 24/5)


               
      YAZ GELDİ ARTIK DONDURMA MEVSİMİ BAŞLADI. KANDIRA DA UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ GÜNEŞ SONUNDA AÇINCA DONDURMA ALMAK ŞART OLDU TABİ. EŞİM SÜTLÜ BİR TATLININ YANIN DA MI YESEK DONDURMAYI DEYİNCE EVDE NE VARSA ONLARLA YAPILMIŞ BİR TATLI OLDU.
     
MALZEMELER:
.1 LİTRE SÜT
.4 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
.2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.2-3 DAMLA SAKIZI
.1 KAŞIK MARGARİN VEYA TEREYAĞ

YAPILIŞI;
.SÜTÜN İÇİNE YAĞ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KOYUP OCAĞIN ÜZERİNDE KARIŞTIRMAYA BAŞLAYIN.
. KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN.
.OCAKTAN İNDİRECEĞİNİZ ZAMAN YAĞI EKLEYİN.
.KASELERE VEYA İSTEDİĞİNİZ KAPLARDA SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...


"Devamını Gör" ...

17 Mayıs 2013 Cuma

ÇANKIRI VE İSTANBUL'DAN MİSAFİRLERİM VAR






        GEÇEN HAFTA SONU İSTANBUL DA BERABER ÇALIŞTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ MİSAFİRİMİZDİ. SABAHLARA KADAR OTURUP ESKİ GÜNLERİ ANLATIP GÜLDÜK. YAŞADIĞIMIZ ZAMANLARDA SİNİRLERİMİZİ BOZAN HER ŞEY ASLINDA NE KADAR DA KOMİKMİŞ. DÜŞÜNDÜM DE ANLATILAN HER ŞEYE BELKİ GÜNLERCE CANIMIZI SIKIP ÜZÜLMÜŞTÜK. ÜZERİNDE SADECE 3 SENE GEÇMESİNE RAĞMEN OTURUP SAATLERCE GÜLEBİLİYORUZ. ASLINDA HAYAT BÖYLE BİR ŞEY... GÜN İÇİNDE Kİ ÖNEMSİZ OLAYLARI KONUŞUP, GÜNAH KAZANIP, KENDİMİZİ YORMASAK DİYORUM DA HER GÜN AYNI HATALARI YAPIP, BİR GİRDABIN İÇİNDE DÖNÜP DURUYORUZ. DEDİKODULAR, ÇEKİŞMELER,  NEFRETLER, MEMNUNİYETSİZLER. NE İÇİN 2 GÜNLÜK DÜNYA İÇİN BÜTÜN BUNLAR. NE PEYGAMBERLER NE HALİFELER NE EVLİYALAR GEÇTİ ŞU DÜNYADAN. BİZE KALACAKTI DEĞİL Mİ BU KOCA DÜNYA.
      NEREDEN GELDİM ARKADAŞLARDAN BURAYA ANLAMADIM:)) MÜKEMMEL BİR PİKNİK YAPTIK. SİZE TAVSİYEM KEBABI İYİ BİLEN İNSANLARLA ARKADAŞLIK YAPIN:)) MANZARAYI GÖRÜYOR MUSUNUZ? ACAYİP BİR PATLICAN KEBAP YEDİK. DEĞME USTALARA TAŞ ÇIKARIR BENCE COŞKUN ABİ. KENDİSİ KİLİSLİ EŞİM DE ADANALI OLUNCA ORTAYA BÖYLE BİR MANZARA ÇIKTI.
      HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ. İYİ Kİ GELMİŞLER.:)))


"Devamını Gör" ...

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

         ASLINDA BİZİM ORALARDA BAKLA HİÇ BİLİNMEZ. BİR BAKLA KÜLTÜRÜM YOK YANİ. KANDIRANIN PAZARINDA HER TARZ SEBZE BULUNUYOR. İLK DEFA YAPTIĞIM BİR SEBZE. NASIL YAPMAM GEREKTİĞİNİ DE BİLMİYORDUM.:)) UYDURUK OLDU BİRAZ. AMA TADI LEZZETLİYDİ.

MALZEMELER:
. 1 KG İÇ BAKLA
.1 DOMATES
.1 KURU SOĞAN
.1 KAŞIK SALÇA
.YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
.TUZ, BAHARATLAR
.SICAK SU

YAPILIŞI;
.SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN. YAĞ İLE BİRLİKTE PİŞİRECEĞİNİZ TENCEREYE KOYUN. KAVRULSUN.
.ÜZERİNE YIKANAN BAKLALARI KOYUN BİR KAÇ DAKİKA KAVURUN.
. ÜZERİNE DOMATESİ VE SALÇAYI KOYUN. BAHARATLARI VE TUZUNU KOYUN.
.ÜZERİNE SU KOYMADAN EN AZ 5 DK KAVRULSUN.
.SONRA ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI SICAK SU KOYUN. BAKLALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
.DÜDÜKLÜDE DE PİŞİRİLEBİLİR.

AFİYET OLSUN...



"Devamını Gör" ...

15 Mayıs 2013 Çarşamba

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR

Ve Rabbinizin mağfiretini isteyin, sonra ona tevbe edin ki sizi, belli bir süreye kadar güzel güzel yaşatsın. Ve her fazilet sahibine layık olduğu ihsanı versin. Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin için büyük bir günün azabından korkarım.
HUD SURESİ






              YEMEK BİTTİKTEN SONRA GÜVECE EKMEK BATIRDIĞIMIZ BİR YEMEK:))  ÇOK ZEVK ALARAK YAPACAKSINIZ SİZDE. BALIK SOFRALARIM DA VARDIR GENELLİKLE. ASLINDA HER ŞEY İLE ÇOK İYİ GİDİYOR. ÖZELLİKLE GÜVEÇTE DAHA BİR LEZZETLİ FAKAT GÜVECİNİZ YOKSA HERHANGİ BİR FIRIN KABINDA DA YAPILABİLİR.

     GAYET BASİT BİR MEZE. MANTARLARI DOĞRAYIN KOYUN GÜVECE. FIRINA YERLEŞTİRİN. SUYUNU SALACAKTIR ZATEN MANTAR. SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
    SUYUNU ÇEKİNCE 1 KAŞIK TEREYAĞ KOYUN ÜZERİNE BİRAZDA TUZ ATIN KARIŞTIRIN.3-4 DK DA ÖYLE PİŞSİN. DAHA SONRA 100 GRAM KADAR KAŞARI RENDELEYİP FIRINDAN ÇIKARIP ÜSTÜNE YAYIN. FIRINI KAPATIP İÇİNDE BEKLETİN. 
      BEN KAŞARIN ÇOK KURUMUŞ HALİNİ SEVMEDİĞİM İÇİN FIRINI KAPATIP ÖYLE KOYUYORUM. AMA KURUSUN İSTERSENİZ FIRIN AÇIKKEN 1-2 DAKİKA DAHA PİŞİREBİLİRSİNİZ.
     AFİYET OLSUN....



"Devamını Gör" ...

14 Mayıs 2013 Salı

FASULYE YOĞURTLAMASI

  YAZIN TAZE FASULYEYİ YEMEĞİNİ ÇOK SEVERİM. YOĞURTLAMASI DA BİR O KADAR KOLAY VE GÜZEL OLUYOR. DENEMELİSİNİZ BENCE...

.YARIM KG TAZE FASULYE
.YOĞURT
.1 SARIMSAK
.1 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.İSTERSENİZ ÜZERİ İÇİN 1 KAŞIK TEREYAĞ VE NANE

YAPILIŞI;
.FASULYELERİ TEMİZLEYİP İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KESİN.
.TENCEREYE KOYUN ÜZERİNE TUZ, YAĞ VE 1 BARDAK SICAK SU EKLEYİP HAŞLAYIN.
.HAŞLANAN FASULYELERİ SÜZÜP SARIMSAKLI YOĞURDU ÜZERİNE DÖKÜN.
.ÜSTÜNE TEREYAĞ VE NANE ERİTİP DÖKEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

TAVA BÖREĞİ


Hiç şüphesiz iman edip salih ameller işleyenleri, imanlarından dolayı Rableri hidayete erdirir. Naîm cennetlerinde altlarından ırmaklar akar durur.
YUNUS SURESİ



               GEÇEN HAFTA SONU ÇANKIRI VE İSTANBUL DAN MİSAFİRLERİM GELDİ. UZUN SÜREDİR GÖRMEDİĞİMİZ DOSTLARIMIZ. NE KADAR İYİ GELDİ ESKİ GÜNLERDEN BAHSETMEK SABAHLARA KADAR OTURUP GÜLMEK. BİR ZAMANLAR CAN SIKINTISI OLAN ŞEYLERDEN GÜLEREK BAHSETMEK... YORUCU FAKAT GÜZEL BİR HAFTA SONUYDU.
          MİSAFİRLERİME SABAH KAHVALTISINDA YAPTIĞIM TAVA BÖREĞİ ASLINDA KLASİKLERİMDEN. KAHVALTI DA BU BÖREĞİ YAPMAYI SEVİYORUM. HAFİF SU BÖREĞİ BİRAZ DA GÖZLEME TADINDA. GÖRÜNTÜSÜ DE MÜKEMMEL.


MALZEMELER:
.2 YUFKA
.PEYNİR
.MAYDANOZ
.2 YUMURTA
.1 ÇAY BARDAĞI SÜT
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI;
.KAPAKLI VEYA ÜSTÜNÜ KAPATABİLECEĞİNİZ BİR TAVA ALIN.TAVANIN ALTINI SIVI YAĞ İLE YAĞLAYIN.
.1. YUFKAYI SERİN UÇLARINI SARKITIN.
.BAŞKA BİR KABA 2 YUMURTA, SÜT VE SIVI YAĞINI ALIN. ÇIRPIN.
.YUFKANIN ÜZERİNE KAŞIKLA DÖKÜN.
.DİĞER YUFKAYI PARÇALAYIN. HER PARÇANIN ARASINA SIVI KARIŞIMDAN SÜREREK ÜST ÜSTE DİZİN.
.ORTAYA BİR YERE GELDİĞİNİZDE PEYNİR MAYDANOZ KARIŞIMINI KOYUN.
.YUFKA BİTİNCE İLK KOYDUĞUNUZ YUFKANIN KENARLARINI KATLAYIN.
.ÇOK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.
.ALTINI SIK SIK KONTROL EDİN. ALTI PİŞİNCE ÇEVİRİN.
.DAHA KALIN YAPMAK İSTERSENİZ 3 TANE YUFKADAN DA OLUYOR. AMA 2 YUFKALI DAHA BİR GÖZLEME TADINDA OLDUĞUNDAN BEN BU HALİNİ SEVİYORUM.

AFİYET OLSUN...

"Devamını Gör" ...

KAYISILI BEBEK KAHVALTISI

MALZEMELER:
.2 KURU KAYISI
.1 SU BARDAĞI SU
.1 ÇAY KAŞIĞI PEKMEZ
.1 ÇAY KAŞIĞI CEVİZ
.2 KAŞIK PİRİNÇ UNU( ASLINDA BAZEN PİRİNÇ UNLU YAPIYORUM, BAZEN İÇİNE EVDE YAPTIĞIM BEBE BİSKÜVİSİNDEN KOYUYORUM, BAZEN YULAF EZMESİ KOYUYORUM. )

YAPILIŞI:
.KURU KAYISIYI KÜÇÜK KÜÇÜK DİLİMLEYİN. SUYUN İÇİNE KOYUN. 1 DK KADAR KAYNATIN.
.İÇİNE PİRİNÇ UNUNU EKLEYİN. MUHALLEBİ PİŞİRİR GİBİ KARIŞTIRIN.
PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE PEKMEZ VE CEVİZİ ATIN. BLENDIRDAN GEÇİRİN.
.EĞER BİKÜVİLİ YAPACAKSANIZ SU İLE KAYNATIN. İÇİNE BİSKÜVİYİ EZİN.

AFİYET OLSUN BEBEŞİNİZE...
"Devamını Gör" ...

9 Mayıs 2013 Perşembe

OĞLUMUN KABAK ÇORBASI


BİZ KABAK YERİZ DE OĞLUM YEMEZ Mİ? KABAK SALATASINI YAPARKEN İÇİNDEN 2 KAŞIK ALIP İÇİNE BİR KAŞIKTA YOĞURT EKLEYİP OĞLUMA ÇORBA YAPTIM. KABAKTAN ÇORBA OLMAZ DEMEYİN BENCE TADI GAYET GÜZELDİ. RENGİ DE ÇOK İŞTAH AÇICI DURMUYOR DEĞİL Mİ? AMA OĞLUM BEĞENDİĞİNE GÖRE GÜZELDİ.



     MALZEMELER:
.YARIM YADA DAHA AZ KABAK
.ÇOK AZ SOĞAN
.PİRİNÇ
.1 KAŞIK YOĞURT

YAPILIŞI;

.PİRİNÇ, RENDELENMİŞ KABAK VE SOĞANI SUDA HAŞLAYIN.
.BLENDIRDAN GEÇİRİN.
.SOĞUYUNCA YOĞURDU EKLEYİN.
.İSTERSENİZ 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI DA EKLEYİN.

BEBEĞİNİZE AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

YOĞURTLU KABAK SALATASI


BİR TUĞBA TARİFİDİR:))


YAZ İÇİN MUHTEŞEM BİR YEMEK. DENEMELİSİNİZ. BASİT FAKAT MUTLU EDİCİ DİYELİM:)

MALZEMELER:
.3-4 KABAK
.1 KURU SOĞAN
.DERE OTU
.4-5 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
.1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ(DAHA AZ DA KOYULABİLİR.)
.TUZ, KARABİBER

ÜZERİ İÇİN;
.YOĞURT VE SARIMSAK
.2 KAŞIK TEREYAĞ VEYA SIVIYAĞ, TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI;
.PİRİNÇLERİ AYRI BİR KAPTA SUDA HAŞLAYIN.
.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIP BİR TAVADA YAĞ İLE KAVURUN.
.ÜZERİNE RENDELEDİĞİNİZ KABAKLARI KOYUN.
.TUZUNU KARABİBERİNİ ATIN.
.KABAKLAR PİŞENE KADAR HAŞLAYIN.
.KABAKLAR PİŞİNCE ÜZERİNE HAŞLANAN PİRİNÇLERİ BOŞALTIN. 
.SERVİS TABAĞINA ALIN. DERE OTUNU ÜZERİNE KOYUP KARIŞTIRIN.
.BAŞKA BİR KAPTA SARIMSAKLI YOĞURT HAZIRLAYIP SOĞUYAN KABAKLI KARIŞIMIN ÜZERİNE BOŞALTIN. 
.ÜZERİNE YAĞ VE KIRMIZI BİBERDEN OLUŞAN SOS YAPIP DÖKÜN.





"Devamını Gör" ...

GÜVEÇ

(Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver." dedi. Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da,içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi.



   

       GÜVEÇ YAPIMI KOLAYDIR ASLINDA AMA EVİNİZİN YAKINLARINDA PİDE FIRINI YOKSA EVDE KENDİ FIRININIZDA PİŞİRMENİZ GEREKİYORSA UZUN BİR SÜREYİ GÖZDEN ÇIKARMANIZ LAZIM. AMA YİNE DE DEĞER BENCE.

MALZEMELER:
.250-300 GR YAĞLI KUZU KUŞBAŞI
. 4-5 PATLICAN
.2 SOĞAN
.9-10 SARIMSAK
.3-4 DOMATES
.2 PATATES(İSTEĞE BAĞLI OLMASA DA OLUR)
 HAVUÇ, BEZELYE TARZI ŞEYLER DE KONULABİLİR TABİ İSTEĞİNİZE BAĞLI.
.1 KAŞIK SALÇA
.TUZ VE BAHARATLAR
2-3 KAŞIK TEREYAĞ

YAPILIŞI;

.İLK BAŞTA BÜTÜN MALZEMELERİ YIKAYIP YEMEKLİK DOĞRAYIN.
.SARIMSAKLARI SOYUP DOĞRAMADAN TÜM BIRAKIN.
.GÜVECİN EN ALTINA ETLERİ YERLEŞTİRİN.
.ÜSTÜNE VARSA PATATESLERİ, ÜSTÜNE PATLICANLARI. ONUN ÜSTÜNE SOĞAN VE SARIMSAKLARI VE DİĞER MALZEMELERİ YERLEŞTİRİN.
.EN ÜSTÜNE DE DOMATESLERİ KOYUN.
.BENİM ETLERİM YAĞLI OLDUĞU İÇİN İLK AŞAMADA HİÇ YAĞ KOYMADIM.
.ETLERİNİZ YAĞLI DEĞİLSE 2-3 KAŞIK SIVI YAĞ EKLEYEBİLİRSİNİZ.
.HİÇ SU EKLEMEYİN. DOMATES SULANACAKTIR ZATEN.
.ÜSTÜNÜ FOLYO İLE KAPATIP FIRINA YERLEŞTİRİN.
.1 SAAT KADAR PİŞMESİ LAZIM. AMA ARADA FOLYOYU AÇIP KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.
.PATLICANLAR PİŞMİŞSE TAMAM.
.TAM PİŞMEDEN FOLYOSUNU ÇIKARIP TEREYAĞINI TUZUNU SALÇASINI VE BAHARATLARINI KOYUP KARIŞTIRIN VE TEKRAR FIRINA GÖNDERİN.FOLYOSUNU KAPATMAYIN BU AŞAMADA FOLYOSUZ PİŞSİN.


AFİYET OLSUN...




     
"Devamını Gör" ...

8 Mayıs 2013 Çarşamba

KRİSTIN HANNAH- GERÇEK RENKLER



        BU YAZARIN OKUDUĞUM 4. KİTABI. YAZAR TANIŞMAM KIŞ BAHÇESİ KİTABI İLE OLDU. İYİ Kİ DE OKUMUŞUM DEDİĞİM VE NEREDEYSE HER ÖNÜME GELENE TAVSİYE ETTİĞİM BİR KİTAPTIR KIŞ BAHÇESİ. KİTABI OKUYALI BAYA UZUN BİR SÜRE OLMASINA RAĞMEN HALA HATIRIMDADIR. BİR SAVAŞ İNSANIN İÇİNE ANCAK BU KADAR İŞLENİR. GECE GÜNDÜZ ETKİSİNDEN KURTULAMADIĞIM RÜYALARIMA GİREN ENDER KİTAPLARDANDIR. AYNI DUYGULARI BİR DE KHELED HOSSEİNİ'NİN BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ KİTABINDA YAŞAMIŞTIM. MAALESEF SAVAŞ HABERLERDE BİR TV FİLMİ GİBİ İZLEDİĞİMİZ VE ÇOĞU ZAMAN KANAL DEĞİŞTİRDİĞİMİZ PEMBELİKTE DEĞİL. BİRAZ DA OLSUN ANLAMANIZ İÇİN BU İKİ KİTABI DA OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
          KIŞ BAHÇESİNDEN SONRA YAZARIN DİĞER KİTAPLARINI DA ALDIM. TABİ Kİ ONUN KADAR ETKİLİ DEĞİL AMA YAZARIN YAZIM ŞEKLİ İTİBARİYLE ÇOK KISA SÜRE DE BİTİRDİM. GECE YOLU, ATEŞ BÖCEĞİ YOLU VE EN SON GERÇEK RENKLERİ OKUDUM. KARDEŞLİK ÜZERİNE GÜZEL BİR KİTAP. YAZARIN DİĞER BÜTÜN KİTAPLARINDA OLDUĞU GİBİ YARISINA KADAR GAYET DURGUN SONRASI HAREKETLİ BİR KİTAP. (SABIRSIZ OLANLAR İÇİN YAZIYORUM BUNU:))


İYİ OKUMALAR...
"Devamını Gör" ...

6 Mayıs 2013 Pazartesi

BEBEK BİSKÜVİSİ

             BEBEĞİME BİSKÜVİLERİNİ KENDİM YAPTIM. ELİMDEN GELDİĞİNCE DIŞARIDAN BİR ŞEY ALMAMAYA ÇALIŞIYORUM. NEREYE KADAR DİYECEKSİNİZ? HAKLISINIZ MUTLAKA HAZIR BİR ŞEYLERE BAŞVURMAK GEREKECEK. AMA ELİMDEN GELDİĞİNCE DOĞAL YESİN İSTİYORUM. İLK BAŞTA BEBE BİSKÜVİSİ VER KAHVALTIDA DİYENLERE BİSKÜVİ YEMESE DE OLUR DEMİŞTİM. AMA BEBEKLERE KAHVALTI SEÇENEKLERİ ÇOK AZ. VE OKULA BAŞLADIĞIM İÇİN PRATİK BİR ŞEYLER OLMALI TABİ. İNTERNETTE ARAŞTIRIRKEN EVDE BEBEK BİSKÜVİSİNİ KENDİ YAPANLARA RASTLADIM. GAYET BASİTMİŞ ASLINDA. VE DE TADI FENA OLMUYOR. EN AZINDAN İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLİYORUM.

MALZEMELER:
.2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
.1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI( SIVI YAĞ DEĞİL KESİNLİKLE)
.3 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
.1 TATLI KAŞIĞI TAHİN
.1 TATLI KAŞIĞI CEVİZ
.1 SU BARDAĞI YULAF UNU
.ALDIĞI KADAR TAM BUĞDAY UNU

YAPILIŞI;
.MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KURABİYE HAMURU KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ.
.İSTEDİĞİMİZ BOYUTTA ŞEKİL VERİP.10 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ FIRINDA.
.RENGİNİN KOYULUĞU PEKMEZ VE TAM BUĞDAY UNUNDAN KAYNAKLANIYOR.
.YULAF UNU KOYMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ÇEŞİTLİLİK OLSUN DİYE KOYDUM BEN.
AMA TAM BUĞDAY UNU, (KEPEKLİ UN DİYELİM ASLINDA) İLE YAPMANIZ LAZIM ÇÜNKÜ DİĞER UNLAR SAĞLIKLI DEĞİL. MARKETLER DE ÇOK RAHAT BULABİLİRSİNİZ TAM BUĞDAY UNUNU.

BEBEĞİNİZE AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

4 Mayıs 2013 Cumartesi

POYRAZLAR GÖLÜ -SAKARYA

PİKNİK SEZONU AÇILMIŞTIR HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN:)
SAKARYA MERKEZE 10 DAKİKA UZAKLIKTA OLAN POYRAZLAR
GİDİLMESİ GEREKEN GÜZEL YERLERDEN.ÇOK BÜYÜK BİR MESİRE ALANI VAR NEREDEYSE GÖLÜN ÇEVRESİNİN TAMAMI MESİRE ALANI. 1 MAYIS TATİLİNDEN YARARLANIP KAÇTIK ORAYA. ÇOK KALABALIKTI TABİ AMA GENİŞ BİR ALANI OLDUĞUNDAN İNSANI ÇOK RAHATSIZ ETMİYOR KALABALIK. ORADA PİKNİK YAPMAK ZEVKLİYDİ GERÇEKTEN. GÖL, ORMAN, DOĞA MUHTEŞEM. 

KOCAMIN YEMEYE KIYAMADIĞI SANAT ESERİ KEBAPLARI ELLERİNE SAĞLIK




      1 MAYISI KEBAP YAPARAK GEÇİREN DEVRİMCİ GENÇLİK:)


KEBAPLAR YEMEYE HAZIR





"Devamını Gör" ...

3 Mayıs 2013 Cuma

HAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPMA GİRİŞİMLERİ

      NEDEN BÖYLE DEDİM ÇÜNKÜ EN SON HAVUÇLU TARÇINLI KEK CANIM İSTEDİĞİNDE KEKİ FIRINDA UNUTMUŞTUM VE KÖMÜR HALİNE GELMİŞTİ. BU SEFER BAŞARDIM:)) VE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE BAYA BAŞARILI BİR GİRİŞİM OLDU.
  HAVUÇLU TARÇINLI KEKİN BAYANLAR İÇİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR ASLINDA ÇÜNKÜ FİLMLERDEKİ BÜTÜN ROMANTİK ERKEKLER HAVUÇLU TARÇINLI KEK SEVER:)) (NEDENSE) YANİ BİR BAYAN HAVUÇLU TARÇINLI KEKİ ÇOK İYİ BİLMELİDİR. HER AN BİR ROMANTİK ERKEK KARŞISINA ÇIKIP KEK  CANI İSTEYEBİLİR. BİR TÜRK ERKEĞİNİN HAVUÇLU TARÇINLI KEK CANI İSTEYEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ? MÜMKÜN MÜ:))) HANİ KEBAP İSTESE ANLADIMDA. AMA OLUR MU KEBAP İSTEYEN ERKEK ROMANTİK OLMAZ DE Mİ.:)))  NEYSE TARİFE GEÇEYİM BEN.

MALZEMELER;
. 3 YUMURTA
.1 SU BARDAĞI ŞEKER
.1 SU BARDAĞI SÜT
.YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
.3 RENDELENMİŞ HAVUÇ
.1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
.5-6 CEVİZ
.KABARTMA TOZU
.VANİLYA
.ALDIĞI KADAR UN(KATI YAPIYORUM BAYA ÇOK AKIŞKAN OLMAYACAK ŞEKİLDE)

YAPILIŞI;
.3 YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.
.SONRA DİĞER MALZEMELERİN HEPSİNİ KOYUP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.1 DAKİKA KADAR.
.KEK KALIBINI MARGARİN İLE YAĞLAYIN. VE KEK HAMURUNU BOŞALTIN.
.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.
.KABARANA KADAR FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN.
.PİŞTİĞİNİ ANLAMAK İÇİN BEN KÜRDAN İLE KONTROL EDİYORUM.

AFİYET OLSUN...
"Devamını Gör" ...

Blog Listem

TAKİP ETTİKLERİM